Anunţul lui Klaus Iohannis despre bugetul pentru noul Cadru Financiar Multianual, care dezavantaja România

Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că la Bruxelles a fost decis ca bugetul pentru Cadrul Financiar Multianual să nu mai fie pregătit de Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE, ci de Consiliul European. Şeful statului a precizat că decizia vine în contextul în care nu a fost obţinut progresul dorit.

2489 afișări
Imaginea articolului Anunţul lui Klaus Iohannis despre bugetul pentru noul Cadru Financiar Multianual, care dezavantaja România

Iohannis anunţă că bugetul pe noul Cadru Financiar Multianual va fi pregătit de Consiliul European

„A doua chestiune legată de Cadrul Financiar Multianual, a fost discutat şi am hotărât, noi toţi împreună, să predăm pregătirea acestui buget preşedinţiei Consiliului European fiindcă în măsura în care s-a lucrat la acest proiect până acum nu s-a obţinut progresul pe care l-am aşteptat. Deci, începând de acum, nu va mai fi această chestiune în răspunderea Preşedinţiei rotative, ci se va găsi la Preşedinţia Consiliului European. Au fost şi alte teme importante pe care le-am discutat aseară”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri la Bruxelles.

Referitor la subiect, şeful statului a spus, joi, la Bruxelles, că proiectul Cadrului Financiar Multianual, prezentat de preşedinţia finlandeză a Consiliului UE, nu ”satisface deloc” interesele României în materie de politică agricolă comună şi de fondurile pentru coeziune. El a reamintit că politica agricolă şi coeziunea sunt extrem de importante pentru România.

Klaus Iohannis participă la sesiunile de lucru ale Consiliului European de vineri, precum şi la cea a Euro Summit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici