Anunţul ministrului Nelu Tătaru despre noul an şcolar: Părinţii nu vor mai da declaraţie pe proprie răspundere. Ce se va cere, în schimb

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că părinţii nu vor mai fi obligaţi să dea declaraţie pe proprie răspundere înainte de a-şi trimite copiii la şcoală şi că aceasta va fi înlocuită de un triaj observaţional.

14433 afișări
Imaginea articolului Anunţul ministrului Nelu Tătaru despre noul an şcolar: Părinţii nu vor mai da declaraţie pe proprie răspundere. Ce se va cere, în schimb

„Nu va mai fi acea declaraţie pe proprie răspundere, va fi triaj observaţional. Când e cazul va urma triaj epidemiologic, efectuat de personal medical calificat. Dacă un copil e suspect, e cantonat până la o evaluare medicală. Fiecare copil va fi însoţit, şi orice decizie va fi luată cu acordul părinţilor. Copiii de la grădiniţă, pâna la 5 ani, nu vor purta mască. Regulile impuse le vom respecta în funcţie de fiecare scenariu în parte. Credem că majoritatea şcolilor pot opera în scenariul 1, dar rămane la latitudinea şcolilor”, a declarat, marţi, Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că decizia privind scenariile ce vor fi aplicate va fi lăsată la latitudinea şcolilor. Ministrul Sănătăţii a precizat că INPS va prezenta o evaluare a situaţiei pentru fiecare localitate.

„Pe 7 septembrie va fi dată această evaluare, pe 10 consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare vor prezenta DSP-urilor scenarii la care s-au hotărât cum să înceapă anul şcolar. Evaluarea în teritoriu se face de DSP-uri şi ISP-uri. <Libertatea> acordată unităţilor de învăţământ este acea descentralizare. Este esenţială distanţarea sau separatoare între elevi, pentru primul scenariu”, a mai spus Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici