Apa Nova, după furtuna din Capitală: 140 de specialişti sunt pregătiţi să intervină

Este posibilă accentuarea efectului de acumulare a apei în zonele deservite de colectorul A0, din Capitală, aflat în reabilitare, ca urmare a depăşirii capacităţii de transport, în special în zonele Tineretului, Olteniţei şi, adiacent, Splaiul Unirii, informează Apă Nova, după ploile din Bucureşti.

1880 afișări
Imaginea articolului Apa Nova, după furtuna din Capitală: 140 de specialişti sunt pregătiţi să intervină

Având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie în intervalul de 28 - 30 mai, respectiv cod galben pentru Bucureşti şi cod portocaliu pentru judeţele limitrofe, care previzionează pentru Capitală ploi în cantitate de 10-20 l/mp, izolat 30 l/mp, iar pentru zonele limitrofe, de 50-90 l/mp, este posibil să se înregistreze acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale oraşului, informează Apă Nova.

„Luând în calcul lucrările majore de investiţii privind reabilitarea colectorului A0, este posibilă accentuarea efectului de acumulare a apei în zonele deservite de acesta, ca urmare a depăşirii capacităţii de transport, în special în zonele Tineretului, Olteniţei şi, adiacent, Splaiul Unirii. Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă şi canalizare pentru municipiul Bucureşti, este pregătită să intervină cu 17 hidrocurăţitoare, 56 autoutilitare, 31 echipamente de pompare şi un personal format din 140 specialişti”, potrivit Apa Nova.

Potrivit sursei citate, echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potenţial risc de acumulare. De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor şi Societatea de Transport Bucureşti, pentru a minimiza impactul posibilelor depăşiri de nivel pluviometric asupra locuitorilor Capitalei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici