Apă plată cu bacterii şi germeni fecali, în magazinele din Braşov

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov au descoperit, în urma unor controale făcute în magazinele din municipiul Braşov, apă plată care conţinea bacilli coliformi şi germeni fecali.

638 afișări
Imaginea articolului Apă plată cu bacterii şi germeni fecali, în magazinele din Braşov

Apă plată cu bacterii şi germeni fecali, în magazinele din Braşov

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii DSVSA au prelevat probe din 37 de loturi de apă plată comercializate în magazine şi supermarketuri, în şase dintre loturi fiind găsite probleme în ceea ce priveşte nivelul de bacterii din apă.

"Am prelevat probe din loturile de apă plată şi am făcut analize bateriologice, iar la şase am constatat depăşiri la parametrii bacteriologici. Este vorba despre bacili coliformi sau germeni fecali. Producătorii au obligaţia de a retrage de la raft loturile incriminate", a declarat, duminică, Dorin Enache, director DSVSA Braşov.

Toţi agenţii economici care comercializau apă plată din cele şase loturi la care s-au găsit probleme sunt obligaţi să retragă de la vânzare apa respectivă, în caz contrar aceştia urmând să fie sancţionaţi cu amenzi de până la 50.000 de lei, potrivit sursei citate.

Pe lângă controalele la loturile de apă din magazine, reprezentanţii DSVSA Braşov au făcut verificări şi la izvoarele cu apă potabilă din judeţ, de unde oamenii se aprovizionează în mod constant cu apă, fiind găsite probleme la cinci din cele unsprezece izvoare controlate.

"Problemele găsite se datorează în principal infiltraţiilor în urma topirii zăpezii, cele cinci izvoare vizate fiind cel din cartierul Răcădău, două izvoare de la Pietrele lui Solomon, Izvorul Alb din Pădurea Bogăţii şi izvorul de la cantonul CFR Timişul de Jos. Persoanele care consumă apă de la aceste izvoare ar putea suferi de probleme digestive uşoare", a mai spus şeful DSVSA Braşov.

Potrivit acestuia, la toate cele cinci izvoare vor fi instalate panouri de avertizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici