Aparat de radioterapie de 1,6 milioane euro la un centru privat care tratează cancerul, la Timişoara

Un centru privat din Timişoara care tratează cancerul are, începând de marţi, un aparat performant de radioterapie în valoare de 1,6 milioane de euro, de care au nevoie circa jumătate din cei o mie de pacienţi trataţi anual în această unitate.

1411 afișări
Imaginea articolului Aparat de radioterapie de 1,6 milioane euro la un centru privat care tratează cancerul, la Timişoara

Aparat de radioterapie de 1,6 milioane euro la un centru privat care tratează cancerul, la Timişoara

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de centrul privat din Timişoara, bolnavii de cancer din vestul ţării vor beneficia de investiţia de 1,6 milioane de euro, din care 400.000 de euro provin din donaţii către Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”, iar restul banilor de la unitatea sanitară.

Cu aceşti bani a fost cumpărat, pentru bolnavii de cancer, un aparat performant care funcţionează în centrul privat, în care sunt îngrijiţi anual peste o mie de pacienţi.

Pacienţii sunt trataţi pe baza trimiterii de la medicul de familie şi a dovezii că sunt asiguraţi în sistemul public de sănătate. În aceste condiţii, tratamentul lor este gratuit.

Medicii de la centrul privat spun că peste 50 la sută din pacienţii care au cancer au nevoie şi de un aparat de radioterapie.

"Este extraordinar că acum putem să le oferim pacienţilor radioterapie în cadrul clinicii, pentru că astfel tratamentul lor va fi unul complet şi îi putem urmări mult mai bine”, a declarat conf. dr. Şerban Negru, medic primar oncolog.

În regiunea de vest a ţării sunt luaţi în evidenţă, potrivit medicilor, aproximativ 14.000 de bolnavi de cancer. Pentru aceştia ar fi nevoie de cel puţin opt astfel de centre, precum cel deschis la Timişoara.

Centrul privat de oncologie din Timişoara a fost înfiinţat în 2009 ca alternativă la sistemul de stat. Clinica oferă servicii de oncologie, hematologie, îngrijiri paliative, imagistică medicală. Clinica are o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, şase nivele şi 160 de paturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici