Aparat de zbor, găsit prăbuşit într-o pădure din judeţul Vaslui. Este posibil să fi fost folosit la traficul de ţigări

Un avion de mici dimensiuni a fost găsit prăbuşit, miercuri dimineaţă, într-o pădure din judeţul Vaslui, de către un pădurar care trecea prin zonă, însă în aparat sau în apropiere nu a fost găsită nicio persoană, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit autorităţilor locale, aparatul de zbor găsit este un motodeltaplan, posibil folosit la traficul de ţigări.

5804 afișări
Imaginea articolului Aparat de zbor, găsit prăbuşit într-o pădure din judeţul Vaslui. Este posibil să fi fost folosit la traficul de ţigări

Avion de mici dimensiuni, găsit prăbuşit într-o pădure din judeţul Vaslui

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, aparatul de zbor găsit abandonat într-o pădure de lângă localitatea Chiţcani, fără a exista vreo victimă în el sau împrejurimi, este un motodeltaplan pe al cărui fuzelaj era scris în ruseşte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Construit dintr-o structură de aluminiu, motodeltaplanul era avariat parţial, însă fără ca locul destinat pilotului să fie distrus. Acesta este şi motivul pentru care autorităţile nu au găsit nicio persoană rănită la faţa locului.

"Aparatul de zbor a fost găsit într-un lăstăriş, de la marginea pădurii de la Chiţcani. Nu a fost cazul ca noi să intervenim, în condiţiile în care se afla acolo de câteva zile. În afară de motodeltaplan în sine, inclusiv cu rezervorul de benzină, nu s-a găsit nimic altceva la faţa locului", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul-şef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Subprefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan, a anunţat că a fost declanşată o anchetă în acest caz pentru a se stabili în ce condiţii a ajuns acel motodeltaplan pe teritoriul judeţului Vaslui.

"Nu se poate ca un aparat de zbor să stea acolo de cel puţin o săptămână şi nimeni să nu ştie nimic de el. Pe vremuri, astfel de motodeltaplane treceau graniţa dinspre Republica Moldova cu ţigări de contrabandă. Este posibil ca şi acesta să fi fost folosit la aşa ceva, însă nu ne pronunţăm până nu avem date. Poliţia va trebui să găsească pe cel sau cei care l-au dus acolo", a precizat subprefectul Mircea Gologan.

Zeci de poliţişti, pompieri şi poliţişti de frontieră s-au deplasat la marginea pădurii de la Chiţcani, miercuri, după ce un pădurar a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat existenţa unui avion de mici dimensiuni prăbuşit în zonă, fără ca în zonă să fie găsită vreo persoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici