Aplicarea legii unice de salarizare ar putea întârzia plata salariilor în instituţii de stat

Plata salariilor în anumite instituţii de stat ar putea întârzia pentru că cei care trebuie să facă trecerea de la vechea la noua lege de salarizare nu ştiu cum să aplice actul normativ nou, a declarat, joi, vicepreşedintele Publisind şi reprezentant al BNS în Comisia bipartită, Mihaela Neacşu.

84 afișări
Imaginea articolului Aplicarea legii unice de salarizare ar putea întârzia plata salariilor în instituţii de stat

Aplicarea legii unice de salarizare ar putea întârzia plata salariilor în instituţii de stat (Imagine: Mediafax Foto)

"Există riscul ca angajaţii din anumite instituţii să nu-şi ia banii la timp, pentru că cei care trebuie să facă trecerea de la vechea lege la cea nouă nu ştiu cum să o aplice. S-au transmis adrese (referitoare la precizări privind aplicarea legii - n.r.) către toate ministerele şi în cele mai multe cazuri nici nu au venit răspunsuri", a declarat Neacşu.

Aceasta a precizat că în cazul în care reprezentanţii instituţiilor nu vor şti cum să aplice noua lege de salarizare, angajaţii nu vor putea fi plătiţi pe vechea lege. Totodată, în acest moment există un vid legislativ pentru că nici legile vechi privind acordarea sporurilor nu mai pot fi aplicate.

Neacşu a mai arătat că sunt probleme privind încadrarea oamenilor pe noile ştate de plată.

Marius Idita, de la Sindicatul Prolex, a declarat că agenţii de poliţie ar putea primi salarii diminuate din cauza neaplicării legii unice de salarizare în sistemul bugetar.

Întâlnirile programate pentru miercuri în Comisia bipartită au fost anulate, experţii comisiei fiind chemaţi la discuţii la Ministerul Finanţelor. Joi, ar fi trebuit să vină la discuţii reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Ministerului Justiţiei şi ai Ministerului Apărării.

Membrii Comisiei bipartite, create pentru a simplifica sistemul public de salarizare şi ierarhizare, s-au întâlnit pentru prima oară miercuri, pentru a avea discuţii privind procedura de lucru. Tot atunci a fost stabilit un calendar al discuţiilor, primii chemaţi fiind reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici