Aplicaţia lui Mark Zuckerberg care deschide universul metavers este disponibilă

  • Aplicaţia lui Mark Zuckerberg este de acum disponibilă.
  • Horizon Worlds deschide un nou capitol în universul metavers.
9755 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia lui Mark Zuckerberg care deschide universul metavers este disponibilă

Aplicaţia lui Mark Zuckerberg care deschide universul metavers este disponibilă

Compania Meta, cunoscută anterior sub numele de Facebook, îşi aduce viziunea despre aşa-numitul metavers mai aproape de realitatea prin Horizon Worlds. Aplicaţia este de acum disponibilă oricărei persoane de peste 18 ani care posedă un set de căşti Quest 2 în Statele Unite şi Canada, fiind gratuită.

Scopul noului produs este socializarea în mediul VR.

Horizon Worlds nu este încă un metavers complet. Concret, acest concept greu de definit se referă la eforturile de a construi un tărâm virtual, în care oamenii să se poată plimba prin intermediul avatarurilor digitale şi să interacţioneze. Dar lansarea este unul dintre cele mai mari eforturi pe care compania le-a întreprins pentru a populariza tehnologia VR şi implicit socializarea virtuală.

În Horizon Worlds utilizatorii, care poartă căşti, se pot întâlni cu prieteni şi oameni noi, pot experimenta diferite jocuri şi îşi pot crea propriile lumi. Utilizatorii, care apar ca avatare puternic personalizate, îşi pot mişca degetele, mâinile şi gurile în timp real pentru a putea fi observate în aplicaţie.

În speranţa de a menţine hărţuirea în VR la minim, Horizon Worlds înregistrează ultimele minute ale activităţii fiecărui utilizator în mod continuu.Filmarea respectivă va fi disponibilă în aplicaţie pentru situţii în care un utilizator trimite un raport al unei interacţiuni nepotrivite.

Cu Horizon Worlds, Meta speră să împingă tehnologia VR din zona de nişă către piaţa de masă. Socializarea în realitate augumentată a fost pentru mult timp un obiectiv al producătorilor tech, dar nicio companie nu a reuşit încă să demonstreze.

Pentru a realiza acest lucru, Meta trebuie să convingă clienţii să cumpere o cască Quest 2, care porneşte de la 299 de dolari. Utilizatorii trebuie să poarte frecvent dispozitivul pentru perioade de timp destul de lungi pentru a interacţiona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici