Aproape 10.000 de poliţişti vor asigura ordinea de Rusalii

Aproape 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri vor asigura zilnic ordinea şi siguranţa publică în perioada Rusaliilor Ortodoxe, iar Poliţia Rutieră a suplimentat efectivele mai ales pe principalele drumuri care fac legătura cu litoralul sau cu staţiunile montane, anunţă MAI.

96 afișări
Imaginea articolului Aproape 10.000 de poliţişti vor asigura ordinea de Rusalii

Aproape 10.000 de poliţişti vor asigura ordinea de Rusalii

„În perioada 18 – 21 iunie 2021, o medie zilnică de aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri vor acţiona în sistem integrat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor nelegale şi pentru descurajarea activităţilor care pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor, precum şi pentru asigurarea intervenţiilor în sprijinul cetăţenilor, inclusiv în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Astfel, în fiecare zi, aproximativ 10.000 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină, atât ca urmare a solicitărilor adresate de cetăţeni, cât şi pentru a preveni şi combate infracţionalitatea de orice natură şi faptele care perturbă ordinea şi liniştea publică. O atenţie deosebită va fi acordată prevenirii accidentelor grave şi fluidizării traficului pe arterele care de obicei sunt aglomerate în astfel de perioade, precum autostrada A2 si DN1”, transmite MAI.

Potrivit Ministerului de Interne, Poliţia Rutieră a suplimentat efectivele mai ales pe principalele drumuri care fac legătura cu litoralul sau cu staţiunile montane.

„În zilele de duminică şi luni, se va asigura o prezenţă activă în zona lăcaşelor de cult, astfel încât toţi participanţii la slujbele religioase să se bucure în siguranţă de sărbătoare. Alături de efectivele poliţiştilor vor fi şi reprezentanţii Jandarmeriei Române. Peste 6.000 de jandarmi vor fi zilnic la datorie pentru a menţine şi restabili, dacă va fi cazul, ordinea şi liniştea publică. Au fost redimensionate patrulele de jandarmi în staţiunile de pe litoral şi în cele montane, precum şi în zonele unde se aşteaptă prezenţa unui număr mare de persoane, precum pieţe sau parcuri”, potrivit comunicatului de presă.

În acest sfârşit de săptămână, efectivele poliţiştilor de frontieră vor fi adaptate, astfel încât să nu crească timpii de aşteptare la intrarea sau ieşirea în şi din ţară, ca urmare a controlului personal, al documentelor de călătorie şi al mijloacelor de transport.

Peste 3.600 de poliţişti de frontieră vor acţiona zilnic pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Totodată, se va menţine permanent legătura cu omologii din ţările vecine, pentru a se putea adapta măsurile în funcţie de evoluţia situaţiei operative.

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns la situaţii de urgenţă, aproximativ 5.000 de pompieri militari şi echipaje SMURD, cu peste 3.500 de mijloace tehnice, sunt pregătite să intervină, în fiecare zi în sprijinul comunităţilor.

Totodată, începând de vineri, pe toată perioada sezonului estival, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă operaţionalizează 25 de puncte de lucru temporare în judeţul Constanţa, încadrate cu peste 600 de pompieri: 11 puncte de stingere a incendiilor, 8 puncte de prim-ajutor şi 6 puncte de salvare acvatică.

În fiecare sfârşit de săptămână din perioada sezonului estival, vor fi operaţionalizate puncte de lucru pe autostrada A2, pe tronsoane prestabilite, pentru a asigura intervenţia rapidă în situaţii de urgenţă.

Pe toată perioada minivacanţei, 15 aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie din MAI vor asigura misiuni de survol aerian în sprijinul celorlalte structuri operative, precum şi misiuni aero-medicale, de transport sanitar sau de căutare-salvare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
poliţişti,
rusalii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici