Aproape 100 de programe de master noi şi 52 eliminate în anul universitar 2014 - 2015

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind programele de studii de master şi locurile de care dispun pentru anul universitar 2014 - 2015, 98 de programe fiind noi, dar majoritatea în domenii deja existente, în timp ce 52 de programe au fost eliminate, informează Ministerul Educaţiei.

856 afișări
Imaginea articolului Aproape 100 de programe de master noi şi 52 eliminate în anul universitar 2014 - 2015

Aproape 100 de programe de master noi şi 52 eliminate în anul universitar 2014 - 2015 (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Executivul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o nouă Hotărâre privind domeniile de studii universitare de master acreditate, programele de studii şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2014 - 2015.

Aceasta actualizează Hotărârea Guvernului nr. 581/2013, prin includerea domeniilor şi programelor de studii universitare de master evaluate de ARACIS în perioada care a trecut de la publicarea HG 581/2013. Programele vor putea fi şcolarizate în anul universitar 2014-2015.

Actul normativ conţine 98 de programe de studii universitare de master noi, 95% dintre acestea fiind încadrate în domenii de studii universitare de master deja existente în structura instituţiilor de învăţământ superior. Alte 52 de programe de studii universitare de master au fost eliminate din structura instituţiilor de învăţământ superior, la solicitarea instituţiilor de învăţământ superior, ca urmare a restructurării ofertei de şcolarizare.

Documentul este disponibil pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, www.edu.ro, secţiunea Noutăţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici