Aproape 150.000 de pui vii, puşi sub sechestru într-un caz de evaziune

Aproape 150.000 de pui vii au fost puşi sub sechestru, miercuri, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma a 13 percheziţii organizate în cinci judeţe, într-un dosar de evaziune, potrivit Poliţiei Române.

163 afișări
Imaginea articolului Aproape 150.000 de pui vii, puşi sub sechestru într-un caz de evaziune

Aproape 150.000 de pui vii, puşi sub sechestru într-un caz de evaziune (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"În urma celor 13 percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe raza judeţelor Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj şi Timiş, au fost găsiţi aproximativ 150.000 de pui vii, pentru care persoanele bănuite nu deţineau documente justificative şi care se pare că ar fi provenit din achiziţii efectuate în spaţiul intracomunitar", a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În plus, poliţiştii au ridicat şi documente contabile şi de contabilitate dublă, CD-uri şi unităţi centrale de computer care ar fi fost folosite pentru a ţine evidenţa operaţiunilor comerciale desfăşurate şi a încasărilor.

Poliţiştii au descins, miercuri, la sediile a şapte firme şi la adresele a şase persoane, pe numele cărora existau mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul tranzacţiilor intracomunitare cu pui vii şi furaje.

Conform polişiştilor, cei şase suspecţi ar fi vândut pui vii şi furaje, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi sumele încasate.

Prejudiciul adus statului, doar în perioada mai - iunie 2015, a fost calculat la aproximativ 40.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici