Aproape 170 de bucureşteni au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore din cauza problemelor digestive

Aproape 170 de bucureşteni au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore din cauza unor probleme digestive, iar alte 16 solicitări au fost pentru cazuri de comă, majoritatea provocate de consumul de alcool în exces, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, managerul SABI, dr. Alis Grasu.

97 afișări
Imaginea articolului Aproape 170 de bucureşteni au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore din cauza problemelor digestive

Aproape 170 de bucureşteni au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore din cauza problemelor digestive (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform centralizării apelurilor primite, în intervalul duminică, ora 8.00 - luni, ora 8.00, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov s-au înregistrat 1.038 de solicitări, dintre care 651 pentru urgenţe majore, a mai precizat dr. Grasu.

Un număr de 167 de apeluri au fost pentru probleme digestive, 173 - pentru probleme cardiovasculare, iar peste 100 - pentru leşinuri, 17 dintre acestea fiind în loc public.

Alte 29 de solicitări au vizat cazuri de agresiune şi traumatisme.

Echipajele de ambulanţă au intervenit, de asemenea, la 16 cazuri de comă, majoritatea după ce persoanele în cauză au băut prea mult alcool.

"SABI a mai înregistrat cinci solicitări pentru tentative de suicid, una dintre acestea, din păcate, reuşită, prin spânzurare. Am mai fost chemaţi, de asemenea, pentru cinci naşteri", a mai precizat managerul SABI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici