Aproape 170 de romi repatriaţi de autorităţile franceze au ajuns pe Aeroportul din Timişoara

Un număr de 164 de romi, printre care opt copii cu vârste sub doi ani, repatriaţi de autorităţile franceze, au ajuns, miercuri, cu o cursă charter, pe Aeroportul Internaţional Timişoara, ei primind 300 de euro pentru fiecare adult şi 100 de euro pentru fiecare copil pentru a se întoarce în România.

132 afișări
Imaginea articolului Aproape 170 de romi repatriaţi de autorităţile franceze au ajuns pe Aeroportul din Timişoara

Aproape 170 de romi repatriaţi de autorităţile franceze au ajuns pe Aeroportul din Timişoara (Imagine: Adi Plictisan/Arhiva Mediafax Foto)

Cele 164 de persoane au ajuns, miercuri, în jurul orei 17.00, pe Aeroportul Internaţional Timişoara, unde au fost aşteptate de mai multe autobuze care le vor transporta la Gara de Nord, de unde îşi vor putea continua călătoria către localităţile de domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Timişoara, în cursa charter s-au aflat 156 de adulţi şi opt copii cu vârste sub doi ani.

La sosirea pe Aeroportul Internaţional Timişoara, unii dintre pasageri au declarat că s-au întors voluntar în România după ce autorităţile franceze le-au oferit 100 de euro pentru fiecare copil, 300 de euro pentru fiecare adult şi au suportat costul călătoriei contra promisiunii că nu se vor mai întoarce în Franţa.

Aceasta este prima cursă cu romi repatriaţi care ajunge în acest an pe Aeroportul Internaţional Timişoara, după ce anul trecut au fost repatriaţi în acelaşi mod sute de romi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici