Aproape 2.000 de şoferi care transportau persoane, sancţionaţi de poliţiştii rutieri

Aproape 2.000 de şoferi de autovehicule care transportau persoane, de peste 8+1 locuri, au fost amendaţi de poliţiştii rutieri, în şapte zile, cei mai mulţi fiind sancţionaţi pentru depăşirea limitei de viteză şi pentru că nu foloseau centura de siguranţă, potrivit Poliţiei Române.

98 afișări
Imaginea articolului Aproape 2.000 de şoferi care transportau persoane, sancţionaţi de poliţiştii rutieri

Aproape 2.000 de şoferi care transportau persoane, sancţionaţi de poliţiştii rutieri (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Acţiunea s-a desfăşurat, în acelaşi timp, în toate cele 28 de state ale Uniunii Europene, conform planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a coordonat acţiunea la nivel naţional, în perioada 6 - 12 octombrie. Acţiunea a vizat reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat 22.645 de autovehicule, dintre care 7.554 transportau persoane şi 15.091 erau destinate transportului de marfă.

În urma verificărilor, poliţiştii rutieri au dat 7.710 de amenzi contravenţionale, dintre care 1.984 i-au vizat pe transportatorii de persoane. Dintre aceştia, 363 au depăşit limita de viteză, doi consumaseră alcool, 548 nu purtau centura de siguiranţă, nouă nu respectaseră perioadele de odihnă, 110 conduceau maşini cu defecţiuni, 375 aveau documente lipsă iar la 20 dintre ei s-au găsit nereguli legate de aparatele tahograf.

De asemenea, pentru neregulile descoperite la transportatorii de marfă, poliţiştii au dat 5.726 de amenzi contravenţionale, dintre care 595 pentru depăşirea limitei de viteză, 53 pentru consum de alcool şi 1.493 pentru faptul că şoferii nu purtau centurile de siguranţă.

În acelaşi timp, pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor au fost date 63 de amenzi contravenţionale, iar pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase au fost aplicate 45 de sancţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici