Aproape 2.500 de cadre medicale au făcut COVID-19 de la începutul anului. 81,3% nu erau vaccinate

  • De la începutul anului până în prezent, un număr de 2.481 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la personal medical, potrivit CNCAV.
  • Până în 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu prima doză şi 261.435 cu a doua doză.
388 afișări
Imaginea articolului Aproape 2.500 de cadre medicale au făcut COVID-19 de la începutul anului. 81,3% nu erau vaccinate

Aproape 2.500 de cadre medicale au făcut COVID-19 de la începutul anului. 81,3% nu erau vaccinate

De la începutul anului până în prezent, un număr de 2.481 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la personal medical, transmit reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinare (CNCAV), potrivit cărora 81,3% dintre aceste cazuri nu erau vaccinate.

Potrivit statisticii CNCAV, până în 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu prima doză şi 261.435 cu cea de-a doua.

Practic, 89,8% au primit şi rapelul până la acest moment.

„Evoluţia infecţiei cu SARS-CoV-2 indică o scădere semnificativă a mediei săptămânale a cazurilor confirmate, de la aproximativ 70 de cazuri/zi, anterior debutului campaniei de vaccinare, la sub 20 de cazuri/zi (-71%)”, transmite CNCAV, sâmbătă.

Astfel, de la începutul anului până în 11 aprilie au fost raportate 2.481 de cazuri confirmate la personalul sanitar. Dintre acestea, 81,3% nu primiseră încă nicio doză de vaccin, 11,7% sunt cazuri confirmate în primele 20 de zile după prima doză de vaccin, iar 0,5% dintre cadrele medicale confirmate s-au îmbolnăvit la mai mult de 20 de zile după prima doză de vaccin. Totodată, 1,8% dintre cazuri au fost confirmate în primele 20 de zile după a doua doză de vaccin, iar 4,6% au fost confirmate la mai mult de 20 de zile după a doua doza de vaccin.

Concluzia CNCAV este că aceste date certifică importanţa şi necesitatea vaccinării pentru prevenirea COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medic,
covid,
vaccin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici