Aproape 200 de persoane, în octombrie la "Matei Balş", muşcate de câini, cu 28% mai puţine ca în 2012

Aproape 200 de persoane, dintre care 113 bucureşteni, s-au prezentat, în octombrie, la Centrul Naţional Antirabic al Institutului "Matei Balş" din Capitală, fiind muşcate de câini, dar şi de alte animale, cu 28 la sută mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, informează spitalul.

155 afișări
Imaginea articolului Aproape 200 de persoane, în octombrie la "Matei Balş", muşcate de câini, cu 28% mai puţine ca în 2012

Aproape 200 de persoane, în octombrie la "Matei Balş", muşcate de câini, cu 28% mai puţine ca în 2012 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit statisticilor prezentate de Centrul Naţional Antirabic, până în 10 octombrie, la ora 15.00, în unitatea medicală s-au prezentat 197 de persoane care au fost muşcate de câini, pisici sau alte animale.

Dintre acestea, 113 sunt din Bucureşti, iar 84 din provincie, 179 fiind adulţi, iar 18 copii.

De câinii fără stăpân au fost muşcate 83 de persoane, în timp ce alte 80 au venit la spital după ce au fost muşcate de proprii câini. În plus, 28 de persoane au fost muşcate de pisici, iar şase, de alte animale.

Faţă de prima decadă a lunii octombrie 2012, numărul de persoane muşcate de câini a scăzut cu 28 la sută, arată statisticile citate.

Totodată, faţă de primele 10 zile din septembrie, numărul de persoane muşcate a scăzut cu 22 la sută.\

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici