Aproape 30.000 de cadre MAI şi poliţişti locali, în misiune în minivacanţa de 1 iunie. Anunţul ministerului

Aproape 30.000 de cadre MAI şi poliţişti locali acţionează zilnic în perioada minivacanţei de 1 iunie, Ziua Copilului, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Ministerul Afacerilor Interne.

592 afișări
Imaginea articolului Aproape 30.000 de cadre MAI şi poliţişti locali, în misiune în minivacanţa de 1 iunie. Anunţul ministerului

Aproape 30.000 de cadre MAI şi poliţişti locali, în misiune în minivacanţa de 1 iunie

Potrivit MAI, au fost luate măsuri pentru prevenirea faptelor ilegale, prin asigurarea unei prezenţe suplimentare a efectivelor de ordine publică la nivelul întregii ţări, precum şi pentru asigurarea intervenţiei imediate în cazul unor urgenţe medicale.

„În perioada 28.05 - 01.06.2020, aproximativ 28.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, sprijiniţi de lucrători de la alte structuri operative şi de peste 2.000 de poliţişti locali, vor acţiona zilnic pentru protejarea şi sprijinirea cetăţenilor. Una dintre priorităţile angajaţilor MAI aflaţi în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor”, anunţă MAI.

În cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică, vor acţiona în medie, în fiecare zi, aproximativ 12.000 de poliţişti, cu 4.843 mijloace de intervenţie.

Pentru siguranţa traficului, pe cele mai importante artere rutiere din ţară, sunt amplasate 313 aparate radar, iar echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie.

În fiecare zi, peste 6.000 de jandarmi vor desfăşura misiuni în sprijinul cetăţenilor

Misiunile de răspuns în situaţii de urgenţă, inclusiv cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, vor fi asigurate, în această minivacanţă, de aproximativ 5.000 de pompieri militari şi paramedici cu 3.400 de mijloace tehnice.

Pentru activităţile de supraveghere şi control a frontierei de stat, vor acţiona zilnic aproximativ 4.100 de poliţişti de frontieră, cu peste 900 de mijloace tehnice.

Având în vedere că, începând cu data de 1 iunie, vor fi reluate transporturile rutiere şi feroviare internaţionale de persoane prin servicii regulate, vor fi dispuse măsuri pentru folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei.

„În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic”, mai anunţă MAI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici