Aproape 30 de urşi goniţi de jandarmi din staţiunile de pe Valea Prahovei în 48 de ore

Aproape 30 de urşi au fost goniţi în pădure de jandarmi din staţiunile de pe Valea Prahovei, în ultimele 48 de ore, cele mai multe intervenţii fiind în Sinaia.

761 afișări
Imaginea articolului Aproape 30 de urşi goniţi de jandarmi din staţiunile de pe Valea Prahovei în 48 de ore

Aproape 30 de urşi goniţi de jandarmi din staţiunile de pe Valea Prahovei în 48 de ore

Reprezentanţii Jandarmeriei Prahova au fost chemaţi să intervină pentru îndepărtarea a 29 de urşi din staţiunile prahovene în ultimele două zile.

Au fost 11 intervenţii, dintre care şapte în Sinaia, unde au fost îndepărtaţi 21 de urşi. Alte trei intervenţii au fost la Buşteni, de unde au fost goniţi şapte urşi şi un urs a fost îndepărtat din Azuga.

În perioada minivacanţei, Jandarmeria le retransmite turiştilor şi localnicilor să semnaleze prezenţa animalelor sălbatice şi să se adăpostească în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia în cazul în care se întâlnesc cu ele. De asemenea, este recomandat ca în timpul deplasării să se facă zgomot pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice.

Dacă totuşi se întâlnesc cu ursul, oamenii sunt sfătuiţi să nu se apropie pentru a face fotografii, să nu îi hrănească, să nu arunce cu pietre sau alte obiecte, să îşi păstreze calmul şi să nu fugă, precum şi să solicite sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici