Aproape 600 de persoane, majoritatea muşcate de câini, au ajuns la "Matei Balş" în perioada 1-12 mai

Aproape 600 de persoane au ajuns, în perioada 1-12 mai, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală după ce au fost muşcate, în majoritate, de câini, 42,3 la sută dintre acestea fiind victime ale propriilor animale, potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare.

440 afișări
Imaginea articolului Aproape 600 de persoane, majoritatea muşcate de câini, au ajuns la "Matei Balş" în perioada 1-12 mai

Aproape 600 de persoane, majoritatea muşcate de câini, au ajuns la "Matei Balş" în perioada 1-12 mai (Imagine: Mihai Barbu/ Mediafax Foto)

În 13,5 la sută dintre cazuri, respectiv la 68 de persoane, a fost vorba despre leziuni provocate de pisici, porci de Guineea, şobolani, iepuri, cai sau măgari.

"Până în 12 mai, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Capitală - Centrul Naţional Antirabic, au ajuns 584 de persoane, dintre care 426, adică 72,94 la sută, sunt adulţi. De asemenea, 363 de persoane, adică 62,15 la sută, sunt din Bucureşti, iar restul, din alte zone ale ţării", potrivit datelor remise agenţiei MEDIAFAX de managerul Institutului "Matei Balş", prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Din totalul celor care au ajuns la "Matei Balş", în perioada 1-12 mai, după ce au fost muşcaţi, 245 au fost victime ale propriilor animale.

În general, media prezentărilor lunare la camera de gardă a Centrului Naţional Antirabic este de 1.000 de persoane, peste 800 fiind vaccinate antirabic, au mai spus reprezentanţii Institutului "Matei Balş".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici