Aproape 8.000 de elevi au absentat la a doua probă a Evaluării Naţionale

Aproape 8.000 de elevi au absentat la proba de matematică, de la Evaluarea Naţională, anunţă, joi, Ministerul Educaţiei. Trei elevi au încercat să fraudeze examenul.

141 afișări
Imaginea articolului Aproape 8.000 de elevi au absentat la a doua probă a Evaluării Naţionale

Aproape 8.000 de elevi au absentat la a doua probă a Evaluării Naţionale

La cea de-a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a (sesiunea 2021) au fost prezenţi 123.250 de candidaţi (93,95%). Au absentat de la această probă 7.926 de candidaţi, anunţă Ministerul Educaţiei.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi trei candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Ultima probă scrisă (Limba şi literatura maternă) va avea loc vineri şi sunt aşteptaţi să participe cei peste 8.000 de elevi înscrişi.

„Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale (GDPR). Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută”, potrivit MInisterului Educaţiei.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici