Aproape 80 de supravieţuitori ai Holocaustului au fost evacuaţi din Ucraina

O operaţiune pentru evacuarea supravieţuitorilor Holocaustului din Ucraina este în desfăşurare, anunţă Sky News.

443 afișări
Imaginea articolului Aproape 80 de supravieţuitori ai Holocaustului au fost evacuaţi din Ucraina

În total, 78 de supravieţuitori ai Holocaustului se refugiază în Germania, după ce Conferinţa pentru revendicări evreieşti şi Comitetul comun american de distribuţie au organizat misiuni de salvare din ţara devastată de război, potrivit New York Times

Printre cei care au fost salvaţi se numără Galina Ploschenko, în vârstă de 90 de ani, care a călătorit timp de trei zile din oraşul său natal, Dnipro, până la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă din Hanovra, Germania.

„Mi-au spus că Germania este cea mai bună opţiune. Le-am spus: sper că aveţi dreptate", a declarat ea pentru ziarul american.

Ploschenko a descris cum a fost blocată în patul ei într-un centru de bătrâni din Dnipro atunci când loviturile de artilerie au lovit oraşul din sud-estul ţării.
„Prima dată, eram un copil, având-o pe mama mea ca protectoare. Acum, m-am simţit atât de singură. Este o experienţă teribilă, dureroasă", a precizat supravieţuitoarea Holocaustului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici