Aproape 90 de membri ai grupării de traficanţi de persoane din Alba sunt cercetaţi - VIDEO

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat, marţi, că în cazul traficului de persoane investigat de procurorii din Alba sunt cercetate aproape 90 de persoane.

216 afișări
Imaginea articolului Aproape 90 de membri ai grupării de traficanţi de persoane din Alba sunt cercetaţi - VIDEO

Zeci de presupuşi membri ai unei reţele de trafic de persoane, audiaţi la DIICOT Alba (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba, birourile teritoriale Sibiu şi Hunedoara, împreună cu ofiţeri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române, au destructurat un grup infracţional organizat specializat în traficul de persoane în scopul exploatării sexuale, care acţiona atât pe teritoriul României, cât şi transfrontalier, pe teritoriul Germaniei şi Italiei.

Potrivit unui comunicat de marţi al DIICOT, în cauză sunt cercetaţi peste 89 de învinuiţi şi au fost identificate peste 40 de victime.

"La sediul DIICOT au fost conduse 80 de persoane în vederea audierii. După finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi vor fi formulate propuneri corespunzătoare", se arată în comunicatul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Cele 80 de persoane suspectate de trafic de persoane, proxenetism şi prostituţie au fost prinse în urma a peste 60 de descinderi domiciliare care au avut loc în zonele Simeria, Orăştie şi Deva, judeţul Hunedoara, şi Cugir, judeţul Alba.

La descinderile domiciliare care au avut lor marţi dimineaţă au participat peste 150 de poliţişti, din care 100 de la structurile de combatere a crimei organizate, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Goliş, de la Biroul de presă al Poliţiei Române.



Potrivit Cristinei Goliş, membrii grupării infracţionale acţionau atât în ţară, în judeţele Arad, Hunedoara, Alba, cât şi pe rutele Italia, Spania, Germania şi Franţa, unde dezvoltaseră reţele de trafic de persoane, prostituţie şi proxenetism.

Activităţile infracţionale ale grupării erau investigate de structurile de combatere a crimei organizate de peste un an, sens în care au fost iniţiate cooperări cu structurile similiare din Germania, Spania, Italia şi Franţa, a precizat Goliş.

În faţa sediului DIICOT Alba s-au adunat rude ale persoanelor ridicate pentru audieri, între care se află şi minori, care încearcă să afle detalii despre anchetă.

Gheorghe Branişte, tatăl unuia dintre minorii aduşi la audieri, a declarat corespondentului MEDIAFAX că fiul său a fost ridicat marţi dimineaţă de la domiciliu, din Orăştie, de către poliţişti îmbrăcaţi în civil, fără să i se spună acuzaţiile care i se aduc.

Bărbatul a spus că băiatul său are 17 ani, este elev şi că în timpul vacanţei de vară a lucrat ca barman în staţiunea Geoagiu, din Hunedoara. El a mai spus că a reuşit să vorbească cu băiatul său doar câteva secunde, întrebându-l dacă a făcut ceva sau dacă este vinovat, iar acesta a negat.

"Nu au vrut să ne spună nimic. L-au ridicat şi atât. Copilul meu nu are 18 ani şi vreau să aflu ce se întâmplă cu el, de ce a fost adus aici", a spus Branişte.

Potrivit unor surse judiciare, membrii reţelei acţionau în judeţele Arad, Hunedoara, Alba, de-a lungul DN7, în parcările special amenajate pentru autocamioane, precum şi în pensiuni şi popasuri. Fetele câştigau din prostituţie între 300 şi 500 de lei pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici