Aproape jumătate din ţară, sub cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, de sâmbătă seară. Duminică, temperaturile scad în toată România

Instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, unde vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

11166 afișări
Imaginea articolului Aproape jumătate din ţară, sub cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, de sâmbătă seară. Duminică, temperaturile scad în toată România

Aproape jumătate din ţară, sub cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, de sâmbătă seară. Duminică, temperaturile scad în toată România

În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, precum şi în zona de munte a judeţelor Cluj, Alba şi Gorj, îndeosebi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 50...60 l/mp şi izolat 80...90 l/mp.

În Maramureş, nordul Crişanei, vestul Transilvaniei şi în sudul şi estul Olteniei, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.  

În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre senin, iar probabilitatea apariţiei fenomenelor de instabilitate va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade, mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, canicula va persista, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade.

Duminică, în ţară, valorile termice vor fi însă în scădere în toată ţara, astfel în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, vremea va deveni răcoroasă, în timp ce în restul teritoriului se va menţine călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii în est şi în sud-est, unde local şi disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină în regiunile din jumătatea de vest a ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte din rest, iar din a doua parte a zilei pe arii mai restrânse şi în est şi sud. Cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar în a doua parte a intervalului se va intensifica temporar în regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18...20 de grade în dealurile vestice şi 35...36 de grade, izolat în est şi sud-est, iar cele minime între 12 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici