Aproape un sfert dintre directorii de şcoli din Bistriţa-Năsăud ocupă posturile fără concurs. Situaţie similară şi în Suceava

Aproape un sfert dintre directorii şcolilor din Bistriţa-Năsăud ocupă posturile fără să fi dat concurs pe post, fiind numiţi cu delegaţie în funcţii. Situaţia este similară şi în judeţul Suceava, unde 40 de directori sunt numiţi în funcţii fără concurs şi în judeţul Botoşani, unde există 13 cazuri.

1929 afișări
Imaginea articolului Aproape un sfert dintre directorii de şcoli din Bistriţa-Năsăud ocupă posturile fără concurs. Situaţie similară şi în Suceava

Aproape un sfert dintre directorii de şcoli din Bistriţa-Năsăud ocupă posturi fără concurs. Situaţie similară şi în Suceava

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud, 34 de directori de şcoli şi opt inspectori şcolari sunt numiţi cu delegaţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, fără să fi susţinut vreun concurs pe post.

Astfel, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, un sfert dintre directorii care îşi vor începe activitatea în noul an şcolar au fost numiţi cu delegaţie, fără concurs. Este vorba de un număr de 34 de directori şi directori adjuncţi din totalul de 148 de funcţii de conducere existente la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, la care se mai adaugă şi 8 inspectori şcolari din 21.

„Posturile nu s-au ocupat în urma concursurilor care au avut loc anii trecuţi sau au existat situaţii în care persoanele care deţineau aceste funcţii s-au pensionat şi locurile au rămas vacante. Anul acestea nu s-a mai organizat concurs pentru ocuparea funcţiilor de directori, ultimul organizat de Minister a avut loc în urmă cu doi ani şi este pentru un mandat de patru ani. Pentru ocuparea funcţiilor rămase vacante s-a ţinut cont de normele cerute de Minister şi s-a făcut numirea în fucţie, cu delegaţie, pentru un an de zile”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, Monica Boboly.

Situaţia este similară şi în judeţul Suceava, unde 40 de directori sunt numiţi în funcţii fără să fi dat concurs pe post, şi în judeţul Botoşani, unde există 13 astfel de situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici