Aproximativ 100 de persoane, la Marşul pentru normalitate organizat de Noua Dreaptă - FOTO

Aproximativ 100 de persoane au participat sâmbătă la Marşul pentru normalitate organizat de Noua Dreaptă, în replică la organizarea Marşului diversităţii pentru promovarea drepturilor minorităţilor sexuale, ce va avea loc după-amiază.

736 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 100 de persoane, la Marşul pentru normalitate organizat de Noua Dreaptă - FOTO

Aproximativ 100 de persoane, la Marşul pentru normalitate organizat de Noua Dreaptă (Imagine: Stefan Sandu/Mediafax Foto)

Participanţii au pornit de la Piaţa Victoriei spre Patriarhie, în jurul orei 12.00, deplasându-se pe o bandă, fără a perturba traficul, după ce au rostit "Tatăl nostru".

Ei au purtat steguleţe naţionale şi cu însemnele organizaţiei Noua Dreaptă, precum şi o icoană de mari dimensiuni.

Totodată, participanţii la marş aveau bannere pe care scria "Împotriva căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale", "Bucureşti nu e Sodoma", "Azi homosexuali, mâine poligami", "România are nevoie de copii, nu de homosexuali".

Liderul organizaţiei Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a declarat că solicită să se facă referendum pentru ca oamenii să spună dacă sunt de acord cu pactele civile şi a atras atenţia că toate statele care au aprobat aceste uniuni au aprobat apoi şi căsătoriile şi adopţiile gay.

El a mai spus că poporul român a crescut prin intermediul familiilor "sănătoase şi numeroase", şi nu prin "concubinaje".

Participanţii la manifestare au scandat pe traseu "România, ţară ortodoxă", "România nu-i Sodoma", "Lege divină, familia creştină", "Rezidenţa naţională", "Salvaţi familia tradiţională", precum şi o serie de injurii la adresa homosexualilor.

Manifestarea nu a fost lipsită de incidente. Astfel, la Piaţa Victoriei, unde a început marşul, în jur de 10 tineri pe biciclete, ornate cu coşuleţe cu flori şi baloane colorate, având şi suflători din hârtie colorată, au trecut provocator pe lângă manifestanţi.

În plus, în timp ce se deplasau pe Calea Victoriei participanţii la marş au fost apostrofaţi de un cuplu de tineri, de la fereastra unei clădiri, cu apelativul "Fasciştii".

În replică, membrii Noua Dreaptă le-au strigat "Ruşine să vă fie" şi "Există Dumnezeu".

Marşul pentru normalitate are loc anual în ziua în care Asociaţia Accept organizează Marşul diversităţii, pentru promovarea drepturilor minorităţilor sexuale. Acesta din urmă este programat de la ora 16.00, pe traseul Arcul de Triumf - Şoseaua Kiseleff - Piaţa Victoriei.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici