Video Aproximativ 120 de persoane au urcat 1.480 de trepte pentru a se întâlni cu Vlad Ţepeş, în Cetatea Poenari - GALERIE FOTO, VIDEO

Circa 120 de persoane au urcat, sâmbătă seara, 1.480 de trepte pentru a se întâlni cu Vlad Ţepeş, în Cetatea Poenari, situată în Cheile Argeşului, lângă Arefu, unde a avut loc a opta ediţie a Festivalului Naţional "Dracula Fest", transmite corespondentul MEDIAFAX.

1632 afișări

Vezi GALERIA FOTO de mai jos

Sâmbătă seara, într-o atmosferă medievală, Cetatea Poenari din Argeş a prins viaţă, o dată cu Festivalul Naţional "DraculaFest”, ediţia a opta, organizată în cadrul "Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”.

Deşi vremea a fost neprielnică şi ploua, circa 120 de persoane au început să urce spre cetate. La baza celor 1.480 de trepte, fiecare a primit câte o bocceluţă cu merinde şi apă, aşa cum a fost tratat şi domnitorul Vlad Ţepeş de către arefeni. Când toţi vizitatorii au ajuns la destinaţie, ploaia s-a oprit şi a început spectacolul.

Un reprezentant al Teatrului "Alexandru Davila" l-a interpretat pe domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, care i-a aşteptat pe vizitatori alături de câteva domniţe şi un boier, la esafod, acolo unde mai multe trupuri sunt "trase-n ţeapă", pentru a retrăi împreună atmosfera încărcată de istorie a vremurilor apuse.

După ce publicul a vizitat locul încărcat de istorie, seara a continuat cu piese medievale interpretate de copiii de la Liceul de Arte "Dinu Lipatti" din Piteşti. A urmat un recital de cântece de munte cu Bogdan Ion Mircea şi unul folk cu Tică Lumânare. Publicul a aplaudat şi a fredonat împreună cu artiştii versurile unor melodii consacrate, învăţând pe loc refrenuri noi.

Spectatorii s-au mai putut bucura de "Dansul focului" cu Trupa Starfix.

La finalul acestui moment, pe muzică medievală şi jocuri de flăcări, cozonaci gigant au fost împărţiţi tuturor celor prezenţi.

Spectacolul din cetatea lui Tepeş a fost dedicat şi memoriei lui Florin Dumitru, actor al Teatrului "Alexandru Davila", director al Teatrului pentru copii "Aşchiuţă" Piteşti, care a murit în urmă cu şase luni.

Situată pe cursul superior al râului Argeş, la 27 de kilometri de Curtea de Argeş, într-un peisaj unic prin sălbăticia şi splendoarea sa, Cetatea Poenari atrage mulţi vizitatori din ţară şi de peste hotare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici