Aproximativ 200 de persoane, la comemorarea victimelor exploziei de la Mihăileşti

Aproximativ două sute de persoane, între care militari şi autorităţi locale şi centrale, au asistat, luni, la un ceremonial militar şi religios organizat pe marginea DN 2 (E 85), la monumentul de la Mihăileşti, ridicat în memoria victimelor exploziei din 24 mai 2004 din localitatea buzoiană.

121 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 200 de persoane, la comemorarea victimelor exploziei de la Mihăileşti

Aproximativ 200 de persoane, la comemorarea victimelor exploziei de la Mihăileşti (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Printre cei care au asistat la slujba religioasă şi la depunerea de coroane de flori la monumentul de la Mihăileşti s-au aflat şefii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, generalii Vladimir Secară şi Viorel Nemeş, dar şi prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu şi primarii oraşului Buzău şi comunei Mihăileşti.

La evenimentul care a marcat şase ani de la explozia de la Mihăileşti, în care şi-au pierdut viaţa 18 persoane, s-au aflat şi pompieri, dar şi rude şi prieteni ai victimelor.

Ceremonialul militar şi religios a durat o oră.

În 24 mai 2004, o explozie puternică s-a produs la un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu, pe DN 2 (E 85), în localitatea buzoiană Mihăileşti. În urma deflagraţiei şi-au pierdut viaţa 18 persoane - şapte pompieri, doi jurnalişti, corespondenţi ai Antenei 1 la Buzău, Ionuţ Barbu şi Elena Popescu, precum şi localnici care se strânseseră în preajma tir-ului răsturnat şi persoane surprinse în trafic de explozie.

De asemenea, alte 13 persoane au fost grav rănite atunci.

Pentru tragedia de la Mihăileşti au fost găsiţi vinovaţi Ion Gherghe, directorul Combinatului Chimic Doljchim, care a produs azotatul de amoniu, Mihai Gună şi Ionel Neagoe, administratorii a două societăţi implicate în transportul îngrăşământului fără măsuri de siguranţă, toţi trei fiind condamnaţi pentru omor din culpă, dar şi la plata unor despăgubiri totale de 3,2 milioane de lei şi 430.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici