Aproximativ 25.000 de studenţi, în grevă japoneză. Vezi de ce protestează

Aproximativ 25.000 de studenţi ai ANOSR au intrat, luni, în grevă japoneză, în timpul căreia vor purta banderole albe pe braţe, pe care scrie "protestatar", nemulţumiţi de prevederile din Legea educaţiei privind eliminarea reprezentanţilor lor din forurile decizionale din mediul universitar.

216 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 25.000 de studenţi, în grevă japoneză. Vezi de ce protestează

Aproximativ 25.000 de studenţi, în grevă japoneză. Vezi de ce protestează (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Cristina Ramona Fiţ, a declarat pentru MEDIAFAX că luni vor fi în grevă japoneză aproximativ 25.000 de studenţi din centrele universitare Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Suceava, Alba-Iulia şi Târgu Mureş.

Aceştia vor avea pe braţe banderole albe pe care scrie "protestatar", greva japoneză fiind prima acţiune din calendarul protestelor studenţilor.

Cristina Ramona Fiţ a spus că studenţii aşteaptă de la ministrul Educaţiei propuneri de rezolvare a nemulţumirilor lor.

Reprezentanţii ANOSR susţin că au semnalat de foarte mult timp o problemă majoră din noua Lege a educaţiei, şi anume lipsa celor 25 de procente în decizia modalităţii de desemnare a rectorului, precum şi în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere, dar şi lipsa celor 25 la sută în Consiliul de administraţie al universităţilor.

Studenţii vor continua acţiunile marţi, când vor scoate cearşafuri pe geam, în semn de protest, dar şi pentru a arăta solidaritatea dintre studenţi, iar miercuri vor pune un cearşaf pe universitate, pe cămin sau pe cantină cu mesajele "Vrem 25%, drepturile studenţilor nu sunt negociabile" şi "Eşti incapabil să votezi! Semnat Ministru".

Acţiunea de protest va continua joi, când studenţii vor trimite un colet la Ministerul Educaţiei în care vor pune zacuscă, murături, slănină şi salam, pentru a arăta condiţia socială a studentului din România şi cum este să primeşti pachet cu mâncare de la părinţi.

Începând de luni, 7 martie, studenţii vor protesta pe perioadă nedeterminată în faţa sediului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici