Aproximativ 27.000 de candidaţi, înscrişi la proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământ

Aproximativ 27.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice au fost înscrişi la proba scrisă de miercuri a concursului de titularizare în învăţământ, pentru sesiunea de anul acesta fiind disponibile peste 4.100 de posturi sau catedre vacante.

269 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 27.000 de candidaţi, înscrişi la proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământ

Aproximativ 27.000 de candidaţi, înscrişi la proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământ

Potrivit Ministerului Educaţiei, proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice şi a catedrelor vacante sau rezervate se va desfăşura miercuri, de la ora 10.00, în 87 de centre de examen.

Aproximativ 27.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale la clasă sau la probele practice desfăşurate în perioada 27 mai - 26 iunie s-au înscris pentru susţinerea probei scrise. În cazul celor peste 4.300 de absolvenţi ai promoţiei curente, fişele de înscriere pot fi validate până miercuri dimineaţă, a precizat Ministerul Educaţiei.

Pentru concurs au fost publicate 4.189 de posturi didactice şi catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 2.528 în mediul urban şi 1.661 în rural.

Un număr mare de candidaţi s-a înscris pentru ocuparea posturilor de educatoare, profesori pentru învăţământul preşcolar (4.702), învăţători, profesori pentru învăţământul primar (4.110), limba şi literatura română (2.855), educaţie fizică (2.188) şi limba şi literatura engleză (1.932).

Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru posturile didactice de educatoare, profesori pentru învăţământ preşcolar (994), învăţători, profesori pentru învăţământ primar (896) şi muzică instrumentală (221).

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit cu una-două ore doar în cazul celor nouă candidaţi cu anumite deficienţe, aceştia fiind din Capitală şi din judeţele Buzău, Caraş-Severin, Cluj şi Vrancea, potrivit Ministerului Educaţiei.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 149 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe http://subiecte2015.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre constituite la nivel naţional.

Primele rezultate vor fi afişate în 20 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015. Contestaţiile la proba scrisă se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 20 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, şi 21 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 24 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată va fi făcută în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în 27 şi 28 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială la clasă în profilul postului.

În vederea angajării pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială în profilul postului.

Candidaţii care au obţinut cel puţin media 5 la inspecţiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2015, au avut posibilitatea să folosească acest rezultat şi în cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice şi catedrelor vacante sau rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, a precizat Ministerul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici