Aproximativ 280 de români au fost condamnaţi în Suedia, cazierele lor fiind comunicate MJ

Aproximativ 280 de români au fost condamnaţi anul trecut în Suedia, cazierele lor fiind comunicate, spre informare, Ministerului Justiţiei (MJ) de către autorităţile suedeze.

43 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 280 de români au fost condamnaţi în Suedia, cazierele lor fiind comunicate MJ

Aproximativ 280 de români au fost condamnaţi în Suedia, cazierele lor fiind comunicate MJ (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Ministerul Justiţiei a primit, spre informare, din partea Ministerului Justiţiei din Regatul Suediei aproximativ 280 de extrase din cazierele judiciare ale cetăţenilor români care au suferit condamnări penale sau împotriva cărora au fost luate măsuri ulterioare unei condamnări penale în Suedia. Cazierele judiciare acoperă perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2009, precizează MJ.

Convenţia europeană de asistenţă juridică reciprocă în materie penală (Strasbourg, 20 aprilie 1959) instituie în sarcina părţilor contractante obligaţia de a informa anual fiecare parte interesată cu privire la condamnările penale sau măsurile ulterioare condamnării care se referă la cetăţenii părţii şi care fac obiectul unei menţiuni în cazierul judiciar.

Potrivit articolului 4 din Legea 290/2004, cazierul judiciar se organizează de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi se ţine de unităţile Poliţiei Române, prin structuri specializate în acest domeniu. Conform articolului 9 din aceleaşi act normativ, se înscriu în cazierul judiciar pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente.

Toate cazierele judiciare primite de Ministerul Justiţiei din partea autorităţilor suedeze au fost transmise Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici