Aproximativ 300 de obiective din Capitală, promovate prin trei trasee turistice

Aproximativ 300 de obiective turistice, în special monumente istorice, vor fi promovate prin realizarea a trei trasee turistice, pe Bulevardul Kisellef, Centrul Vechi şi pe Calea Victoriei, reprezentanţii autorităţilor locale anunţând, marţi că vor începe montarea de panouri informative.

110 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 300 de obiective din Capitală, promovate prin trei trasee turistice

Aproximativ 300 de obiective din Capitală, promovate prin trei trasee turistice (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

O echipă de voluntari ai Asociaţiei Culturale Good Art of Noon a realizat în Capitală trei trasee turistice pietonale, în Centrul Vechi, pe Calea Victoriei şi pe Bulevardul Kisellef, zone în care au fost identificate aproximativ 300 de posibile obiective turistice, în special monumente istorice.

Proiectul "Bucureştiul într-o zi" este susţinut de reprezentanţii autorităţilor locale, care îi vor ajuta pe voluntarii asociaţiei la identificarea obiectivelor, dar şi la marcarea traseelor.

Astfel, traseul de pe Calea Victoriei va avea o lungime de 12 kilometri, cel de pe Bulevardul Kisellef opt kilometri, iar cel din Centrul Vechi va fi de patru kilometri.

"Bucureştiul de astăzi reprezintă pentru cei mai mulţi dintre locuitorii săi un oraş sărac în obiective turistice şi culturale (...) De aceea, credem că a dezvălui poveştile necunoscute sau uitate ale Bucureştilor, a pune în lumină locuri ce încă mărturisesc despre trecut înseamnă paşi pe care este necesar să-i parcurgem pentru a înţelege şi îndrăgi oraşul", a declarat managerul proiectului, Ana-Maria Iordache.

La conferinţa de lansare a site-ului www.bucurestiulintrozi.ro au participat şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că a sprijinit şi va sprijini şi în continuare orice proiect care face cunoscute valorile Bucureştiului.

Chiliman a arătat că, începând din luna iulie, vor fi montate în apropierea obiectivelor turistice panouri cuprinzând informaţii explicative, care vor folosi atât bucureştenilor, cât şi turiştilor care vizitează Capitală. De asemenea, pe trotuarele sau pe arterele care duc către obiectivele turistice vor fi efectuate marcaje sub forma unor paşi.

"Noi trebuie să încercăm prin orice mijloace să prezentăm atât bucureştenilor, cât şi celorlalţi turişti toate lucrurile importante", a mai spus Andrei Chiliman.

Proiectul "Bucureştiul într-o zi" a fost iniţiat în anul 2008 ca o componentă a unui alt proiect - "Harta Verde Bucureşti" - prin care se doreşte promovarea celor mai importante "resurse durabile ale oraşului" din domeniul cultural, turistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici