Aproximativ 40.000 de români merg în vacanţă de Rusalii, cu 30% mai puţini ca anul trecut

Aproximativ 40.000 de români vor pleca în vacanţă de Rusalii, cu 30% mai puţini decât anul trecut, când sărbătoarea a fost la sfârşitul lunii iunie, când elevii erau deja în vacanţă, se arată într-un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

166 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 40.000 de români merg în vacanţă de Rusalii, cu 30% mai puţini ca anul trecut

Aproximativ 40.000 de români merg în vacanţă de Rusalii, cu 30% mai puţini ca anul trecut (Imagine: Russu Tibor/Mediafax Foto)

Circa 10.000 dintre români au ales litoralul, dar staţiunile montane, cele balneare şi agroturistice sunt şi ele în topul destinaţiilor alese de turişti în această perioadă.

Potrivit datelor FPTR, în acest sfârşit de săptămână prelungit unităţile de cazare vor primi cu 25% mai mulţi turişti decât în orice alt weekend din luna mai, pentru că se anunţă vreme bună.

Cu toate acestea, vor fi mai puţini români în staţiuni în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au mers în vacanţă circa 60.000 de turişti, dintre care numai pe litoral 30.000 de persoane.

"Anul trecut, zilele libere de Rusalii au picat la sfârşitul lunii iunie, când elevii erau deja în vacanţa de vară, iar mulţi părinţi au profitat de sărbătoare pentru a pleca într-un scurt concediu undeva în ţară. În 2014, din păcate, sărbătoarea coincide cu perioada examenelor naţionale, dat fiind că marţi încep probele orale ale Bacalaureatului, de aceea mulţi români şi-au amânat concediul", a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.

În plus, anul acesta sezonul estival începe mult mai greu, parte din cauza vremii care îi ţine acasă pe români, parte din cauza bugetului tot mai mic pe care îl alocă pentru concedii.

"Zilele libere - fie de 1 Mai, de Rusalii sau pe 15 august - sunt o adevărată mană cerească pentru hotelieri, mai ales în acest context", consideră reprezentantul FPTR.

De Rusalii, hotelierii din staţiunile montane sau de la malul mării vin în întâmpinarea turiştilor cu oferte speciale.

Astfel, în unele unităţi de cazare, tarifele sunt cu 30% mai mici în această perioadă.

În plus, unii proprietari oferă o masă festivă gratuită de Rusalii. Cei care vor să profite de zilele libere pentru a se relaxa vor avea acces gratuit la saună, piscină sau pot încerca tratamentele de înfrumuseţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici