Aproximativ 5.500 de familii din Alba Iulia, fără gaz din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare

Aproximativ 5.500 de familii din Alba Iulia au rămas fără gaz, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare, iar zona afectată este monitorizată de pompieri, în condiţiile în care au fost înregistrate scăpări de gaze.

580 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 5.500 de familii din Alba Iulia, fără gaz din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare

Aproximativ 5.500 de familii din Alba Iulia, fără gaz din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al E.ON Distribuţie, Mihai Predulescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că o vană dintr-un cămin de gaz de pe strada Vasile Goldiş din municipiul Alba Iulia s-a fisurat, cel mai probabil din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă.

Predulescu a precizat că din motive de siguranţă, în condiţiile în care au fost înregistrate scăpări de gaze, compania a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaz în zona respectivă, fiind afectaţi consumatori de pe bulevardele Transilvaniei, 1 Decembrie 1918 şi Revoluţiei, dar şi de pe mai multe străzi, precum şi din localitatea Miceşti, care aparţine de Alba Iulia.

”Compania a luat măsurile care se impuneau atât pentru siguranţa consumatorilor cât şi pentru reluarea alimentării cu gaze naturale în cel mai scurt timp posibil. Operaţiunile de schimbare a vanei au început imediat după oprire, iar reluarea treptată a serviciului de distribuţie a gazelor naturale este estimată să înceapă joi, în jurul orei 12.00”, a afirmat Mihai Predulescu.

Mihai Predulescu a spus că, în total, sunt afectaţi aproximativ 5.500 de abonaţi din Alba Iulia.

Zona în care s-a produs avaria este monitorizată de pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, deoarece au existat temeri privind riscul unei explozii.

Alba Iulia nu mai are de câţiva ani sistem centralizat de termoficare, astfel că încălzirea apartamentelor şi apa caldă sunt asigurate cu centrale individuale pe gaz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici