Aproximativ 50.000 de pelerini s-au închinat deja la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva

Aproximativ 50.000 de pelerini s-au închinat deja la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, iar alţi 10.000 de credincioşi se aflau la rând, sâmbătă la prânz, lungimea acestuia fiind de peste un kilometru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

218 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 50.000 de pelerini s-au închinat deja la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva

Aproximativ 50.000 de pelerini s-au închinat deja la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că până sâmbătă la prânz trecuseră pe la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva aproximativ 50.000 de pelerini, în timp ce alţi 10.000 de oameni aşteptau la rând.

Mai multe străzi din zona Mitropoliei ieşene sunt închise, rândul credincioşilor măsurând peste un kilometru.

Potrivit lui Marius Ţăranu, purtător de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, unitate care asigură ordinea publică în zona centrală a Iaşiului, de vineri dimineaţă, când moaştele au fost scoase din Catedrala Mitropolitană, aproximativ 40 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Două persoane au fost predate Poliţiei pentru comercializare de CD-uri false. Nu am înregistrat reclamaţii privind furturi din buzunare”, a declarat Marius Ţăranu.

Un elicopter al MAI survolează pe deasupra Iaşiului, începând de sâmbătă dimineaţă.

Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva au fost scoase, vineri dimineaţă, în prezenţa a mii de oameni, din interiorul Catedralei Mitropolitane, fiind apoi aşezate într-un baldachin special amenajat în curtea lăcaşului de cult.

Vineri seară, racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva a fost purtată într-un pelerinaj intitulat Calea Sfinţilor pe străzile din centrul oraşului, la eveniment participând peste 2.000 de oameni.

Punctul culminant al manifestărilor religioase de la Iaşi se va înregistra marţi, când va avea loc Sfânta Liturghie în faţa Catedralei Mitropolitane, moment la care este aşteptat şi premierul Victor Ponta.

Peste o mie de poliţişti şi jandarmi asigură ordinea publică în aceste zile la Iaşi. La Iaşi sunt aşteptaţi câteva sute de mii de credincioşi din întreaga ţară. Aproximativ 5.000 de pelerini îmbarcaţi în peste 100 de autocare, din localitatea ilfoveană Voluntari, s-au închinat vineri dimineaţă la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Primăria Iaşi a alocat un buget dublu pentru sărbătorile oraşului din acest an, respectiv 2,8 milioane de lei, faţă de 1,5 milioane de lei cât a alocat anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici