Aproximativ 500 de pensionari militari au protestat în Piaţa Victoriei. Ponta i-a salutat pe protestatari

Aproximativ 500 de pensionari militari au protestat, marţi, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că măsurile luate de guvernanţi i-au transformat în asistaţi social. Mitingul din Piaţa Victoriei a fost organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi Consiliul Naţional al Societăţii Civile.

829 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 500 de pensionari militari au protestat în Piaţa Victoriei. Ponta i-a salutat pe protestatari

Aproximativ 500 de pensionari militari protestează în Piaţa Victoriei (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Protestul organizat marţi în faţa sediului Guvernului de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate s-a încheiat fără incidente, aproximativ o sută de manifestanţi plecând din Piaţa Victoriei spre Universitate.

Victor Ponta a venit cu maşina în Piaţa Victoriei, a coborât din autoturism şi a mers la protestatari pentru a-i saluta. După câteva minute, Ponta s-a întors la maşină şi a plecat din Piaţa Victoriei, fără să facă nicio declaraţie.

Organizatorii protestului din Piaţa Victoriei au anunţat încheierea acţiunii, moment în care manifestanţii au început să plece, pe acordurile cântecului "Treceţi, batalioane române, Carpaţii".

Unii dintre protestatarii au plecat spre Bulevardul Kiseleff, iar alţii, aproximativ o sută, s-au grupat şi au plecat spre Piaţa Universităţii, prin Piaţa Romană.

Aceştia merg pe trotuar, au steaguri şi bannere şi scandează "Jos Băsescu", "Ieşi afară, javră ordinară" şi "Victoria finală, Băsescu afară".

Marşul de la Piaţa Victoriei la Universitate nu este autorizat.

Protestatarii au spus că sunt nemulţumiţi de măsurile luate de guvernanţi în cazul bugetarilor, a pensionarilor, revoluţionarilor, elevilor, studenţilor şi persoanelor cu dizabilităţi. Aceştia sunt nemulţumiţi şi de schimbările din sistemul de sănătate, din învăţământ, din domeniul legislaţiei muncii şi legislaţiei pensiilor.

Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Mircea Dogaru, a spus că vor fi trimise punctele de vedere ale Programului "Platformei Civice" atât la Guvern, cât şi la Preşedinţie, Parlament şi TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici