Aproximativ 600 de persoane fără adăpost, cazate în centrele de protecţie socială ale Primăriei Capitalei

Aproximativ 600 de oameni fără adăpost au fost cazaţi în centrele de protecţie socială ale Primăriei Capitalei, în noaptea de luni spre marţi au fost găsite în stradă şi duse în aceste unităţi 28 de persoane, iar cei care au refuzat să meargă în centre au primit ceai, supă caldă şi îmbrăcăminte groasă.

692 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 600 de persoane fără adăpost, cazate în centrele de protecţie socială ale Primăriei Capitalei

Aproximativ 1.200 de persoane fără adăpost, cazate în centrele de protecţie socială din Capitală (Imagine: Cristi Vataru/Mediafax Foto)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASPC) şi Poliţia Locală au găsit pe străzi, în noaptea de luni spre marţi, când au fost temperaturi de aproximativ minus zece grade, 28 de persoane fără adăpost, acestea fiind duse în centrele de protecţie socială ale Primăriei Capitalei.

În cele două centre ale municipaliătţii sunt cazate, în prezent, 600 de persoane fără adapost, dintre care 508 în Complexul integrat de servicii sociale Theodor Pallady şi 92 în centrul din Berceni, arată Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Persoanele fără adăpost care au refuzat cazarea în centrele de protecţie socială din Capitală au primit ceai, supă caldă şi îmbrăcăminte groasă. Echipele mobile ale DGASPC vor fi şi marţi seară, de la ora 22.00, în zona Gării de Nord, pentru a ajuta persoanele fără adăpost.

Primăria Capitalei face apel la bucureşteni să sune la numerele 0800.800.868 şi 021.9844 dacă văd pe stradă sau în scări de bloc persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici