Ar trebui să fie profesorii o prioritate la vaccinare pentru ca şcolile să se redeschidă?

  • Cadrele didactice vor fi vaccinate în a doua parte a etapei a II-a
  • Cătălina Georgescu, profesoară: Şi cadrele didactice trebuiau incluse în prima etapă a vaccinării ca să se deschidă şcolile
  • Eduard Petrescu, Unicef: Nu trebuie să ne lăsăm dezarmaţi de studiile care arată că mai bine de jumătate dintre profesori nu vor să se vaccineze
4733 afișări
Imaginea articolului Ar trebui să fie profesorii o prioritate la vaccinare pentru ca şcolile să se redeschidă?

Ar trebui să fie profesorii o prioritate la vaccinare pentru ca şcolile să se redeschidă?

Profesorii din România vor fi vaccinaţi gratuit împotriva coronavirusului în a doua parte a etapei a II-a. Adică la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie.

Cătălina Georgescu este profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, din Capitală, şi este de părere că şi cadrele didactice trebuiau încadrate ca fiind o prioritate principală la vaccinare, pe lângă cadrele medicale.

Pentru ca şcolile să se redeschidă cât mai curând posibil.

„Vaccinul mi se pare singura cale de a ieşi din această problemă. Consider că indiferent că predai la stat sau la privat toţi profesorii ar trebui să beneficieze în mod egal, simultan, de vaccinare”, crede Cătălina Georgescu, profesor la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică.

Nimeni nu te-a anunţat însă cum va începe vaccinarea în rândul profesorilor. Dacă vor primi doze în acelaşi timp atât cei de la stat, cât şi cei de la şcoli private.

Oricum ar fi, Eduard Petrescu, reprezentantul Unicef, consideră că vaccinarea profesorilor ar creşte clar condiţiile de siguranţă pentru redeschiderea şcolilor.

„Cred că va depinde şi de măsura în care vom primi doze de vaccin în aşa fel încât să putem să oferim posibilitatea vaccinării cât mai multor profesori.

Nu trebuie să ne lăsăm dezarmaţi de rezultatele iniţiale a unor sondaje, cred că lumea va începe să adune informaţie supliementară, să se convingă treptat de beneficiile vaccinării odată ce acestea vor fi demonstrate şi în practică”, a afirmat Eduard Petrescu, specialist în programe Unicef. 

Ministrul Sorin Câmpeanu a dat de înţeles luni, 28 decembrie, că şcolile nu se vor redeschide la 11 ianuarie, aşa cum prevede programa şcolară

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici