Arad: 70 de cetăţeni străini găsiţi ascunşi într-un TIR la Vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit ascunşi într-un TIR 70 de cetăţeni străini care intenţionau să ajungă în ţări din Vestul Europei.

230 afișări
Imaginea articolului Arad: 70 de cetăţeni străini găsiţi ascunşi într-un TIR la Vama Nădlac

Arad: 70 de cetăţeni străini găsiţi ascunşi într-un TIR la Vama Nădlac

Potrivit Poliţiei de frontieră, joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, care transportau, cu vehiculele conduse, paleţi şi polistiren, pentru societăţi comerciale din Cehia şi Austria.

Poliţiştii au verificat cele două mijloace de transport, în compartimentul pentru marfă al unuia fiind descoperite ascunse 70 de persoane şi 23 de cetăţeni străini în cel de-al doilea, o autoutilitară.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt şi India, cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani, toţi intraţi legal în România în baza documentelor personale.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră îi cercetează pe şoferi pentru trafic de migranţi.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, poliţiştii au depistat 12 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ascunşi într-un loc special amenajat al unei autoutilitare condusă de un cetăţean român. Maşina, pe care erau aplicate numere de înmatriculare specifice Poloniei, era radiată din circulaţie.

Maşina şi persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că toţi cei doisprezece sunt cetăţeni din Bangladesh şi au intrat legal în România, având permise de muncă.

Totodată, pe numele cetăţeanului român, procurorul de caz a dispus cercetarea în stare de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Şi poliţiştii de la Sânnicolau Mare au depistat 10 cetăţeni străini din Maroc, India, Nepal şi Pakistan, care se deplasau din interiorul ţării spre frontiera cu Ungaria.

Toţi cei 115 cetăţeni străini depistaţi în ultimele 24 de ore sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la final, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici