Arad: Accidentele dintr-o curbă de pe DN 7, reduse la zero după instalarea de semafoare inteligente

Numărul accidentelor produse în centrul oraşului Nădlac, lângă o curbă periculoasă de pe DN 7, unde de-a lungul timpului au fost înregistrate zeci de evenimente rutiere grave, soldate cu decese, a fost redus la zero după instalarea de semafoare inteligente, care au radar încorporat.

206 afișări
Imaginea articolului Arad: Accidentele dintr-o curbă de pe DN 7, reduse la zero după instalarea de semafoare inteligente

Arad: Accidentele dintr-o curbă de pe DN 7, reduse la zero după instalarea de semafoare inteligente

În Nădlac se află cea mai mare vamă de la frontiera de vest a ţării, iar localitatea este traversată de 10.000 de vehicule pe zi, pe DN 7, motiv pentru care în oraş, de-a lungul anilor, au avut loc numeroase accidente rutiere grave, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Zona în care au fost înregistrate cele mai multe accidente soldate cu decese este o curbă foarte periculoasă, din centrul oraşului, unde mulţi şoferi au pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive.

Potrivit primarului oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, în ultimii cinci ani, în curba respectivă s-au ciocnit autocare cu turişti, s-au răsturnat camioane, cisterne cu substanţe periculoase sau TIR-uri au ieşit de pe carosabil şi au lovit case sau gardurile acestora, aflate aproape de şosea.

"Au fost multe decese înregistrate, iar în acea curbă sunt şase cruci montate pe marginea DN 7", spune primarul.

Pentru a-i forţa pe şoferi să nu circule cu viteză în acel loc, Primăria Nădlac a cumpărat două semafoare inteligente, care au fost instalate înainte de curbă pe ambele sensuri de circulaţie.

Acestea au fost amplasate în urmă cu şapte luni, iar reprezentanţii locali spun că de atunci nu a mai avut loc niciun accident în curba respectivă.

"Semafoarele au încorporat câte un aparat radar, care calculează viteza vehiculelor când aceastea se află la 300 de metri. Dacă au viteză peste cea legală în localitate, semaforul trece automat pe culoarea roşie, astfel încât şoferii sunt forţaţi să oprească. Şoferii nu mai au timp apoi să accelereze suficient până în curbă, astfel că nu au cum să aibă viteză mare, ceea ce a făcut posibilă eliminarea completă a incidentelor rutiere", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, primarul Vasile Ciceac.

Edilul a spus că a instalat aceste semafoare după ce a aflat de existenţa lor în Ungaria, costul total al acestora fiind de 400.000 de lei.

Oraşul Nădlac are o populaţie de aproximativ 10.000 de locuitori, cam câte vehicule îl traversează în fiecare zi, în timp ce în apropierea sărbătorilor sau în vacanţe, când vin turişti în ţară sau pleacă mulţi români în străinătate, traficul poate depăşi 30.000 de vehicule în 24 de ore.

În ultimii cinci ani, cel puţin 60 de accidente grave au avut loc pe DN 7, în Nădlac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici