Arad: Bunicul fetiţei care a suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit în maşină, cercetat penal

Bunicul fetiţei de trei ani care a suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit în maşina în care se juca nesupravegheată, în oraşul arădean Curtici, este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere, în timp ce copila este internată în stare gravă la un spital din Bucureşti.

265 afișări
Imaginea articolului Arad: Bunicul fetiţei care a suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit în maşină, cercetat penal

Arad: Bunicul fetiţei care a suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit în maşină, cercetat penal (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că un scurtcircuit a provocat incendiul care a cuprins autoturismul în care se juca nesupravegheată o fetiţă de trei ani, care a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului. Ea este internată în stare gravă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde a fost transportată cu un avion.

"În urma anchetei s-a stabilit că autoturismul, un Volkswagen Sharan cu volan pe dreapta, era pornit în momentul izbucnirii incendiului. Autoturismul avea un sistem suplimentar de încălzire, situat în spate, iar în urma unui scurtcircuit s-a aprins bancheta din spate, pe care stătea fetiţa. Flăcările s-au extins foarte repede şi au cuprins tot interiorul maşinii", a declarat Pleşca.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Arad au adăugat că, în acest caz, bunicul fetiţei, care are 53 de ani, este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă. Încadrarea juridică a faptelor poate să se schimbe, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei.

Conform poliţiştilor, fetiţa se juca nesupravegheată în maşină, care era pornită pentru a-i fi asigurată căldura, iar bunicul a observat flăcările când copila deja suferise arsuri, reuşind să o scoată din maşină.

Incidentul a avut loc, sâmbătă după-amiază, în oraşul Curtici.

Iniţial, copila a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, fiind dusă ulterior la Spitalul "Louis Ţurcanu" din Timişoara, iar apoi la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici