Arad: Chinez cu 40.000 de euro ascunşi sub haine, prins în tren la frontiera cu Ungaria

Un cetăţean chinez a încercat să scoată din ţară 40.000 de euro nedeclaraţi, pe care i-a ascuns sub haine, bărbatul fiind prins, joi, într-un tren internaţional la graniţa cu Ungaria, în judeţul Arad.

111 afișări
Imaginea articolului Arad: Chinez cu 40.000 de euro ascunşi sub haine, prins în tren la frontiera cu Ungaria

Arad: Chinez cu 40.000 de euro ascunşi sub haine, prins în tren la frontiera cu Ungaria (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, asupra unui chinez care călătorea cu un tren internaţional pe ruta Bucureşti-Budapesta a fost găsită suma de 40.000 de euro, care nu a fost declarată la graniţă.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani şi cu reşedinţă în România, urma să iasă din ţară ca pasager în tren, dar a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, din judeţul Arad. El le declarase poliţiştilor de frontieră că are asupra sa suma de 10.200 de euro.

"Existând suspiciuni cu privire la faptul că acesta ar putea transporta o sumă mai mare de bani, persoana în cauză a fost dusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru efectuarea unui control amănunţit. Astfel, pe corpul bărbatului, a fost descoperită ascunsă suma de 40.000 de euro, care nu a putut fi justificată de cel în cauză", se arată în documentul citat.

Poliţiştii de frontieră i-au întrerupt călătoria cetăţeanului chinez, cercetările continuând în acest caz.

În urmă cu o săptămână, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit într-un Porsche Cayenne în care se aflau doi cetăţeni chinezi 99.000 de dolari şi 50.000 de euro, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici