Arad: Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, marţi, pe mai multe drumuri din judeţul Arad, în urma ninsorilor abundente care au început în seara precedentă, astfel că se acţionează cu utilaje pentru curăţarea şoselelor.

26 afișări
Imaginea articolului Arad: Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri

Arad: Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Serviciului de Drumuri Judeţene Arad, Pavel Zavoreţ, a declarat că se acţionează, începând de marţi dimineaţă, cu 21 de utilaje cu lamă şi se răspândeşte material antiderapant, în special pe drumurile Arad - Curtici, Arad - Şiria, Pâncota - Sântana - Curtici, Arad - Frumuşeni - Zăbrani şi Tulceni - Firiteaz.

"Avem 997 de kilometri de drumuri judeţene de întreţinut, deservite de două firme care au câştigat licitaţiile, iar pe circa 20 la sută dintre acestea e necesară intervenţia în acest moment. În caz de forţă majoră, unde sunt înzăpeziri mai mari, vom solicita buldozere şi sprijin de la Drumurile Naţionale", a spus Zavoreţ.

De asemenea, circulaţia este îngreunată de zăpada bătătorită şi umedă pe străzile din municipiul Arad, unde responsabilii Primăriei afirmă că se intervine fără întrerupere.

Situaţia este mai bună pe drumurile naţionale din judeţ, conform şefului Administraţiei de Drumuri Naţionale Arad, Ioan Gheorghe Balint. Acesta a declarat corespondentului MEDIAFAX că începând de luni seară se intervine cu 34 de utilaje cu lamă şi şapte încărcătoare, fiind folosită o cantitate de aproape 130 de tone de material antiderapant.

"Se circulă pe un carosabil în general negru şi umed. Se intervine în continuare la curăţarea drumurilor pentru că în unele zone mai ninge", a declarat Balint.

În ultimele ore, în judeţ au fost raportate mai multe tamponări şi accidente uşoare, din cauza carosabilului alunecos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici