Arad: Coloană de camioane de şase kilometri la ieşirea din ţară prin Vama Vărşand

Sute de camioane aşteaptă, marţi, într-o coloană lungă de şase kilometri, să iasă din ţară prin Vama Vărşand, autorităţile arădene spunând că numărul acestora este dublu faţă de o zi obişnuită şi că nu au o explicaţie pentru aglomeraţia creată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

142 afișări
Imaginea articolului Arad: Coloană de camioane de şase kilometri la ieşirea din ţară prin Vama Vărşand

Arad: Coloană de camioane de şase kilometri la ieşirea din ţară prin Vama Vărşand (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Aglomeraţia la ieşirea din ţară prin Vărşand a început marţi dimineaţă, potrivit primarului comunei arădene Pilu, de care aparţine şi localitatea Vărşand, iar după-amiază coloana a ajuns la şase kilometri.

"Automarfarele staţionează pe marginea DN 79 A şi îngreunează traficul rutier, pentru că şoseaua are doar două benzi. Coada e până la intrarea în Pilu. Am avut în ultimele 24 de ore peste 1.200 de camioane, dublu faţă de o zi obişnuită şi nu ne explicăm care este cauza", a declarat primarul, Lucian Drăgan.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, a declarat că în ultimele 24 de ore s-a constatat o creştere accentuată a traficului greu prin PTF Vărşand şi a fost deschisă şi a doua bandă de circulaţie pe sensul de ieşire, dar "sunt mult mai multe automarfare decât în mod obişnuit", acest punct de frontieră nefiind aglomerat de obicei.

Acesta a precizat că turiştii care tranzitează punctul nu au de aşteptat, având la dispoziţie o altă bandă de circulaţie pe care se fac verificările de documente.

O situaţie similară a fost înregistrată luni, însă coloana de camioane a fost mai mică, de trei kilometri.

Potrivit primarului din Pilu, luni după-amiază a decedat un şofer bulgar în punctul de frontieră, pe teritoriul ungar, astfel că autorităţile statului vecin au oprit o perioadă tranzitarea frontierei pentru efectuarea cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici