Arad: Gemene de 7 luni, găsite de poliţie în Vama Nădlac ascunse sub o pătură într-un microbuz

Două gemene, în vârstă de 7 luni, au fost găsite într-un microbuz de către poliţiştii de la Vama Nădlac, ascunse sub o pătură, părinţii fetiţelor declarând că nu aveau documente de călătorie pentru ele şi că au vrut să le treacă ilegal în Ungaria.

195 afișări
Imaginea articolului Arad: Gemene de 7 luni, găsite de poliţie în Vama Nădlac ascunse sub o pătură într-un microbuz

Arad: Gemene de 7 luni, găsite de poliţie în Vama Nădlac ascunse sub o pătură într-un microbuz (Imagine: Poliţia de Frontieră)

Potrivit unui comunicat de presă, remis joi, de IGPR, cele două fetiţe au fost descoperite, miercuri, de către poliţiştii de frontieră de la Vama Nădlac într-un microbuz cu pasageri din judeţele Iaşi şi Constanţa, înmatriculat în Germania, care se îndrepta spre Ungaria.

Gemenele, în vârstă de 7 luni, fuseseră ascunse de către părinţii lor sub o pătură, pe bancheta din spatele şoferului, cu intenţia de a fi trecute ilegal frontiera româno-maghiară.

Părinţii fetiţelor au declarat că au recurs la acest gest deoarece nu aveau documente de călătorie pentru cele două minore, prezentând doar certificatele de naştere ale acestora, emise de autorităţile germane. Totodată, ei şi-au motivat gestul prin faptul că nu cunoşteau condiţiile de trecere a frontierei pentru cele două minore.

La rândul său, şoferul microbuzului a declarat că tatăl fetiţelor l-a rugat să conducă autovehiculul până în Ungaria şi nu avea cunoştinţă de faptul că cele două gemene nu au documente de călătorie.

Celor doi părinţi li s-au întocmit actele de urmărire penală pentrucomplicitate la trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici