Arad: O femeie cu şase copii a restituit un portmoneu cu peste 2.000 de lei, găsit pe stradă

O femeie din municipiul Arad, mamă a şase copii cu vârste între un an şi 12 ani, a restituit un portmoneu găsit pe stradă, în care se aflau peste 2.000 de lei, o sută de euro şi carduri bancare, cel care pierduse banii fiind un cetăţean elveţian cu afaceri în Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

147 afișări
Imaginea articolului Arad: O femeie cu şase copii a restituit un portmoneu cu peste 2.000 de lei, găsit pe stradă

Arad: O femeie cu şase copii a restituit un portmoneu cu peste 2.000 de lei, găsit pe stradă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Arad, o femeie de 32 de ani, mamă a şase copii, a găsit pe stradă un portmoneu cu peste 2.000 de lei, 100 de euro, acte şi carduri bancare în conturile cărora se aflau 20.000 de lei, ea alegând să îl restituie proprietarului.

"A fost un gest de omenie şi spirit civic făcut de către o mamă a şase copii. Femeia a anunţat poliţistul de proximitate din zona în care locuieşte, restituind banii", spun reprezentanţii Poliţiei Arad.

Poliţiştii au reuşit în scurt timp identificarea persoanei păgubite, fiind vorba despre un cetăţean elveţian, administrator al unei firme din judeţul Arad.

Contactată de corespondentul MEDIAFAX, femeia care a găsit banii, Marta Andreea Sterciuc, a spus că nu s-a gândit nicio clipă să îi păstreze.

"În secunda în care am luat în mână portofelul m-am gândit cum să îl găsesc pe proprietar. Am mers la un magazin din apropiere şi l-am predat, după care am anunţat Poliţia. Am văzut că era o sumă mare de bani, dar nu i-am numărat. Chiar dacă aş avea nevoie, nu aş păstra bani nemunciţi", a spus arădeanca.

Ea a povestit că, după ce Poliţia l-a identificat pe proprietar, acesta a insistat să o cunoască.

"M-am dus să ne întâlnim şi a insistat să primesc o recompensă de 200 de lei. Am refuzat de mai multe ori, dar domnul nu a vrut să mă lase să plec fără să-i primesc", a spus femeia.

Ea are şase copii, cu vârste cuprinse între un an şi 12 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici