Arad: Opt sute de meri vor fi plantaţi de către elevi în cadrul săptămânii "Şcoala altfel"

Opt sute de meri vor fi plantaţi de către elevi, în cadrul săptămânii "Şcoala altfel", pe spaţiile verzi ale şcolilor din judeţul Arad, campania fiind lansată, luni, de Consiliul Judeţean şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

154 afișări
Imaginea articolului Arad: Opt sute de meri vor fi plantaţi de către elevi în cadrul săptămânii "Şcoala altfel"

Arad: Opt sute de meri vor fi plantaţi de către elevi în cadrul săptămânii "Şcoala altfel" (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Consiliul Judeţean (CJ) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad au lansat, luni, o campanie prin care în parcurile din perimetrul şcolilor vor fi plantaţi pomi fructiferi, în loc de plantele ornamentale sau flori, autorităţile dorind ca prin acest proiect să îi ajute pe elevi să conştientizeze importanţa consumului de fructe.

Astfel, Consiliul Judeţean a cumpărat 800 de meri, care vor fi plantaţi de către elevii din 20 de şcoli care s-au înscris până acum în program, urmând să fie realizate mici livezi pe spaţiile verzi ale unităţilor şcolare. Pomii vor fi plantaţi de către elevi în săptămâna "Şcoala altfel", urmând ca programnul să fie extins de anul viitor şi în alte şcoli, cu alte tipuri de pomi fructiferi.

"Este pentru prima oară când în judeţ se plantează pomi fructiferi pe spaţiile verzi ale şcolilor. Vrem să permanentizăm acest proiect şi să cuprindem cât mai multe unităţi în următorii ani", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

"Este o campanie de conştientizare a importanţei consumului de fructe, pentru că elevii îşi formează, în această perioadă a vieţii, obiceiurile alimentare", a adăugat preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu.

La finalul săptămânii, o comisie formată din reprezentanţi ai CJ şi ISJ va decide care este cea mai frumoasă livadă, urmând să premieze primele trei şcoli clasate cu 21 de computere, adică nouă computere pentru premiul întâi, şapte pentru premiul al doilea şi cinci pentru premiul al treilea.

Reprezentanţii CJ au declarat că merii au fost cumpăraţi cu bani necheltuiţi din programul prin care se distribuie gratuit mere în şcoli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici