Aradul, fără salubrizare stradală de aproape o lună. Coşurile sunt golite de cei de la Spaţii Verzi

Municipiul Arad nu are salubrizare de aproape o lună, coşurile de gunoi fiind golite provizoriu de angajaţii de la Spaţii Verzi. În şedinţa de consiliu local de marţi, propunerea ca activitatea să fie preluată temporar de o societate a municipalităţii a fost respinsă.

445 afișări
Imaginea articolului Aradul, fără salubrizare stradală de aproape o lună. Coşurile sunt golite de cei de la Spaţii Verzi

Aradul, fără salubrizare stradală de aproape o lună. Coşurile sunt golite de cei de la Spaţii Verzi

Propunerea ca activitatea de salubrizare stradală să fie preluată temporar de o societate a municipalităţii, SC Gospodărire Comunală SA, a fost resppinsă, marţi, de consilierii locali, astfel că Aradul nu are asigurată această activitate de aproape o lună.

Proiectul a fost respins, după ce consilierii PSD s-au opus, considerând că propunerea municipalităţii este ilegală pentru că societatea de Gospodărire Comunală nu este licenţiată pentru asemenea activităţi şi nici nu are utilajele aferente.

În schimb, municipalitatea a asigurat că proiectul este legal şi că urma să fie avizat pentru perioada de 3 luni, menţionată în acte.

Municipiul Arad a rămas, de la 31 martie, fără o firmă care să asigure salubrizarea stradală, după ce contractul cu firma care se ocupase de acest lucru a expirat, iar licitaţia s-a blocat, fiind contestată.

La licitaţia organizată de către municipalitate s-au prezentat trei firme, din Constanţa, Oradea şi Bucureşti.

În prezent, golirea coşurilor de gunoi se efectuează provizoriu cu operatorii de la Spaţii Verzi, însă sunt zone în care coşurile nu sunt golite la fel de des ca atunci când există o firmă specializată.

Salubrizarea menajeră nu este afectată şi se desfăşoară în continuare fără probleme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici