Arafat: Am fost şocat de susţinerea populaţiei. La momentul actual protestele nu mai au legătură cu doctorul Arafat

Raed Arafat a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă alături de ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, că a fost şocat de susţinerea populaţiei şi de încrederea pe care o are aceasta în el.

2605 afișări
Imaginea articolului Arafat: Am fost şocat de susţinerea populaţiei. La momentul actual protestele nu mai au legătură cu doctorul Arafat

Raed Arafat (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Declaraţiile lui Raed Arafat:

  • Până acum câteva zile nu era vorba de nicio tăiere la bugetul sistemului de urgenţă. Sectorul public de urgenţă nu este doar al Ministerului Sănătăţii, ci şi al MAI.

  • Nu am demisionat din orgoliu sau să pun pe cineva într-o situaţie dificilă. La momentul actual este normal să mă întorc.

  • Nu pot să spun ce a zis preşedintele decât dacă am şi acordul celeilalte părţi. Despre proteste nu s-a discutat deloc. Anumite proteste au început pentru susţinerea mea, dar la momentul actual este o situaţie politico-socială care nu mai are legătură cu doctorul Arafat. Mesajul pe care oricine poate să îl spună este să se evite violenţa.

  • Legea actuală permite sistemului privat să existe, există chiar şi acces la fondurile publice pentru anumite activităţi.
  • Pe tema urgenţei, discuţiile vor fi pe tema dezvoltării sistemului. Discuţia va permite mai multor experţi să exprime punctul lor de vedere şi să contribuie la elaborarea unei legi bune a sănătăţii.

  • Eu m-am întors în baza unor discuţii. Bănuiesc că lumea a înţeles şi a agreat această întoarcere.

  • Am vorbit cu domnul ministru şi am afirmat că nu am nicio problemă în a reveni în poziţia în care am fost. Azi-dimineaţă am vorbit cu domnul preşedinte, după care am avut o discuţie cu domnul prim-ministru, care a decis că mă pot întoarce. A fost o discuţie pe documente şi pe date, de aproximativ o oră, între oameni adulţi.

  • Personal am fost şocat de susţinerea populaţiei şi de încrederea pe care o are populaţia în doctorul Arafat. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi au comentat. Eu nu am să ies în discuţii nicăieri cel puţin săptămâna asta pentru că nu vreau să duc la alte interpretări a ceea ce am făcut.

  • Mi-am dat demisia, dar am spus că sunt dispus să revin în orice situaţie, pentru că rămân persoana tehnică care se ocupă de dezvoltarea sistemului de urgenţă. Motivul pentru care am plecat nu mai este, la această oră este retrasă legea, şi este normal ca în urma unei discuţii la invitaţie domnului preşedinte şi a primului ministru, am acceptat să revin la aceeaşi funcţie.

Declaraţiile ministrului Sănătăţii:

  • Domnul doctor Adrian Georgescu a eliberat funcţia de subsecretar de stat. S-a luat decizia ca domnul Raed Arafat să revină în funcţia de subsecretar de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici