Arafat, despre cum se va circula în mijloacele de transport în comun după 15 mai. La metrou e posibil să intrăm pe rând

  • Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat , duminică seara, că după 15 mai masca ar putea deveni obligatorie în mijloacele de transport în comun.
  • „Dacă nu ai mască, şoferul autobuzului să nu te lase să urci”, a menţionat Arafat, care a subliniat că măsurile sunt încă în analiză..
  • El a spus că pentru evitarea aglomeraţiei la metrou este posibil să ”se intre pe rând”.
4073 afișări
Imaginea articolului Arafat, despre cum se va circula în mijloacele de transport în comun după 15 mai. La metrou e posibil să intrăm pe rând

Arafat, despre cum se va circula în mijloacele de transport în comun după 15 mai. La metrou e posibil să intrăm pe rând

Raed Arafat a precizat duminică seara că în toate mijloacele de transport în comun masca va fi obligatorie, iar şoferii nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască. Arafat consideră că şi în magazine trebuie purtate măştile.

„Când folosim mijlocul de transport în comun, să folosim masca. Dacă nu ai mască, şoferul autobuzului să nu te lase să urci. Aşa este normal. Dacă mergi cu maşina personală, nu trebuie să porţi mască, dar dacă iei pe cineva de la muncă, atunci şi tu, şi el trebuie să purtaţi. Una dintre soluţii pentru evitarea aglomeraţiei la metrou este să crească numărul mijloacelor de transport. E posibil să intrăm la metrou pe rând”, a afirmat şeful DSU la Digi 24.

„Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunţăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parţial”, a spus Arafat

Arafat a spus că pentru a ne proteja, recomandată este masca chirurgicală.

”Cea mai sigură mască rămâne masca chirurgicală, are acest metal, pe stradă are un anumit grad de protecţie. Are mai multe straturi, unul de filtrare. Este cea recomandată, se schimbă la 4 ore, dacă se umezeşte, dacă strănuţi, trebuie să o schimbi. Eu sper că preţul va scădea pentru că începe şi industria românească să fabrice şi nu mai suntem dependenţi de alţii”, a spus Raed Arafat duminică la Digi24.

În ce priveşte dezinfectantul pe bază de alcool, Arafat spune că trebuie folosit în momentul în care atingem suprafeţe necunoscute, dar la fel de bine funcţionează şi spălatul cu apă şi săpun timp de 20 – 30 de secunde.

Totodată, acesta a adăugat că ar fi bine ca oamenii să se obişnuiască să li se ia temperatura, când ajung la serviciu sau în alte spaţii, precum muzeele.

„Dacă am o firmă şi nu vreau să am probleme, pun pe cineva să ia temperatura. De la 37 în sus nu mai intră”, a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, măsurile de relaxare vor fi graduale şi autorităţile vor observa impactul acestora.

În ce priveşte deschiderea şcolilor, Raed Arafat a spus că deocamdată data la care se va întâmpla acest lucru este 15 septembrie, dar decizia se analizează în preajma datei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici