Arafat, despre repercusiunile problemelor cu serul AstraZeneca: „Ar putea duce la încetinirea vaccinării”. Ce sfat dă românilor

Problemele cu serul AstraZeneca ar putea duce la încetinirea campaniei de vaccinare, spune secretarul de stat din MAI Raed Arafat.

2207 afișări
Imaginea articolului Arafat, despre repercusiunile problemelor cu serul AstraZeneca: „Ar putea duce la încetinirea vaccinării”. Ce sfat dă românilor

Arafat: Problemele cu serul AstraZeneca ar putea duce la încetinirea vaccinării

Întrebat, vineri seară, la Digi24, dacă problemele cu serul AstraZeneca ar putea duce, la nivel european, la o încetinire a campaniei de vaccinare, Arafat a răspuns: „Fără discuţie, mai ales dacă sunt discuţii ale unor oameni care nu sunt experţi şi răspândesc idei greşite, pot să ducă la intimidarea populaţiei şi la teamă. Orice discuţie trebuie să fie purtată cu oameni din domeniu, experţi în vaccinuri, medicamente, Agenţia Europeană a Medicamentului, să vedem care va fi concluzia. Discuţiile nefondate, care nu folosesc date ştiinţifice, care merg pe partea emoţională, vor duce la intimidare”.

În opinia lui Arafat, România a luat o măsură înţeleaptă când a decis sistarea temporară a loturilor cu probleme, până se pronunţă Agenţia Europeană a Medicamentului.

Vaccinarea este unica măsură să limităm răspândirea virusului şi să ne apropiem de normalitatea pe care am cunoscut-o. În acest moment nu avem un număr suficient de persoane vaccinate ca să limităm răspândirea”, a afirmat Arafat.

Întrebat dacă le recomandă românilor să se programeze la vaccin de luni, chiar dacă nimeresc vaccinul AstraZeneca, secretarul de stat din MAI a afirmat că programările există şi trebuie aşteptate deciziile pe loturile respective: „Există supraveghere, există o reacţie. Aşa că sfatul meu este da. Să se programeze mai departe, nu se vor vaccina cu un lot asupra căruia există dubii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici